• BIST 12070.17
  • Altın 6643.56
  • Dolar 49.5238
  • Euro 55.6852
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Süveyş Kanalı’nda yeni dönem başlıyor

Süveyş Kanalı’nda yeni dönem başlıyor
Dünya deniz ticaret filosunda yaşlı gemi sayısı artarken, Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) güvenlik ve teknik kontrolleri sıkılaştırmaya yönelik yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu.

Süveyş Kanalı İdaresi, 25 yaş ve üzerindeki gemiler için zorunlu teknik denetim ve test uygulamasını başlattı. Yeni düzenleme, yaşlı gemilerle faaliyet gösteren armatörlere ek maliyet getirirken, denetim süreçlerinin seferlerde gecikmelere yol açabileceği değerlendiriliyor.

Dünya deniz ticaret filosunda yaşlı gemi sayısı artarken, Süveyş Kanalı İdaresi (SCA) güvenlik ve teknik kontrolleri sıkılaştırmaya yönelik yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında, 25 yaş ve üzerindeki gemilerin kanaldan geçiş izni alabilmesi için kapsamlı teknik inceleme ve testlerden geçmesi zorunlu hâle geldi.

İdare tarafından yayımlanan ve bu hafta gemi acentelerine iletilen talimatlara göre, söz konusu denetimlerin tamamlanması ve ilgili ücretlerin peşin ödenmesi, geçiş izni alınabilmesi için temel şartlar arasında yer alıyor.

Yeni düzenlemede, son denetiminden itibaren altı ay içinde yeniden Süveyş Kanalı’ndan geçecek gemiler için belirli bir muafiyet imkânı da tanındı. Buna göre, önceki incelemenin ardından herhangi bir arıza, teknik kusur veya olumsuz bulgu kaydedilmeyen gemilerin denetimi tekrarlaması gerekmeyecek.

Uygulamanın tüm gemi türlerini kapsaması, özellikle ileri yaştaki gemilerle faaliyet gösteren armatörler ve işletmeciler açısından sefer planlamasını daha kritik hâle getiriyor. Denetimlerin ne kadar süreceğinin henüz açıklanmaması ise kanal geçişlerinde yaşanabilecek olası gecikmelere ilişkin belirsizliği artırıyor.

Özellikle düzensiz sefer programlarıyla çalışan gemilerde, denetim için ayrılacak ek süre ve ödenecek ücretlerin operasyonel planlamada dikkate alınması gerekecek. Yeni düzenlemenin, yaşlı gemilerle Süveyş Kanalı’nı kullanan denizcilik şirketlerinin maliyet ve zaman yönetimi üzerinde etkili olması bekleniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim