• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sürat teknesinin çarptığı kız 'kusurlu'

Sürat teknesinin çarptığı kız 'kusurlu'
Bodrum'da geçen yıl Selen Kahyaoğlu'nun sürat teknesinin çarpması sonucu yaşamını yitirmesini araştıran bilirkişi, genç kızı "tam kusurlu" buldu; tekne kaptanına dava açılmadı.

Bodrum'da geçen yıl Selen Kahyaoğlu'nun sürat teknesinin çarpması sonucu yaşamını yitirmesini araştıran bilirkişi, genç kızı "tam kusurlu" buldu; tekne kaptanına dava açılmadı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümbet Beldesi'nde geçen Ağustos ayında meydana gelen deniz kazasında, sürat motorunun çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversiteli Selen Kahyaoğlu kusurlu bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Selen Kahyaoğlu ile sözlüsü Mustafa Kulaç, Gümbet Beldesi'ne gelip bir koyda çadır kurdu. 12 Ağustos günü öğlen saatlerinde plaja giden gençlerden Mustafa Kulaç güneşlenirken, denize giren Selen Kahyaoğlu iddiaya göre yüzme parkurunun dışına çıkıp, açıldı. Bu sırada, Recai Dayan'ın kullandığı Gümbet Su Sporları Yatçılık Taşımacılığa ait Gümbet-6 adlı sürat teknesi, Kahyaoğlu'na çarptı. Ağır yaralanan genç kız öldü.

Olayı soruşturan savcılığın bilirkişi görevlendirdiği Bodrum Liman Başkanı Nihat Tozman'ın verdiği raporda, "Yüzme için ayrılan yerin dışına çıkan Selen Kahyaoğlu tam kusurlu" bulundu.

Bu rapor üzerine tekne kaptanı 30 yaşındaki Racai Dayan için dava açılmasına gerek olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet İlkel
08 Nisan 2013 Pazartesi 23:44
Kaç metre açıkda
Arif bey, Konuya hakimsiniz, acaba sahilden kaç metre açıkda olmuş bu olay, biliniyormu ?
78.172.255.46
Arif YILMAZ
05 Nisan 2013 Cuma 09:15
hadi bilirlişi siz olun
Bir kaza sonrasında, hele sonunda ölüm varsa,karar vermek çok zor.Hele ölen çiçeği burnunda bir gençse. Fakat bilir kişiler bir rapor hazırlarken,duygular dan çok kanunlara,kurallara, tanıklara,kaza raporlarına ve diğer tüm teknik ayrıntılara ... bakarak rapor yazmak zorundadır. Hakim raporlar da dahil tüm detayları inceleyerek kanunlar çerçevesinde gerekeni yapacaktır. Hadi sıra sizde bilirkişi siz siniz. 1-Kazanın meydana geldiği yer:şamandıralarla ayrılmış yüzme alanı dışında yine şamandıralarla ayrılmış ve ikaz levhaları konularak(Üç dilde)içinde yüzmenin tehlikeli olduğu belirtilmiş su sporları alanı. 2-Kazayı yapan tekne ve işletme :Tüm evrakları tamam ve gerekli ehliyetlere sahip. 3-Görgü tanıkları:Tekne ve beraberinde bulunan turistler deniz yüzeyinde yüzen bir kişi görmediklerini ifade ediyorlar,bir görgü tanığı dakikalar evvel yüzen kişiyi alan dışına çıkması için uyardığını söylüyor,bazıları dalmış olabileceğini söylüyorlar. 4-Te kneyi kullanan kişi su üzerinde kimseyi görmediğini, spor faaliyetine başlamak üzere olduğundan teknenin henüz gerekli hıza çıkmadığını ifade ediyor. Şimdi siz bilirkişi olarak kime hangi oranda ve hangi sebeple kusur bulursunuz bir düşünün
88.250.241.182
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim