• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

SunGas, Maersk gemileri için 2 milyar dolarlık yeşil metanol tesisini finanse ediyor

SunGas, Maersk gemileri için 2 milyar dolarlık yeşil metanol tesisini finanse ediyor
Houston merkezli SunGas Renewables, Louisiana'nın merkezinde Maersk'in metanolle çalışan konteyner gemileri filosuna yakıt sağlayacak yeni bir yeşil metanol üretim tesisi inşa etmek için 2 milyar dolar yatırım yaptı.

Bu amaçla SunGas, tesisin işsasından sorumlu olacak Beaver Lake Renewable Energy (BLRE) adında tamamen kendisine ait olan yeni bir yan kuruluş kurdu.

BLRE'nin tesisten denizcilik yakıtı için yılda yaklaşık 400.000 mt ton yeşil metanol üretmesi bekleniyor. Yeni şirket, inşaat sırasında 1.150'den fazla, işletme sırasında ise 100'den fazla yerel istihdam yaratacak.

BLRE tarafından üretilen yeşil metanol, Maersk'in metanolle çalışan konteyner gemileri filosuna yakıt sağlamak için kullanılacak ve yerel, sürdürülebilir şekilde yönetilen ormanlardan elde edilen odun lifini kullanacak.

Metanol, Denbury Carbon Solutions tarafından yürütülecek olan proje tarafından üretilen yılda yaklaşık bir milyon ton karbondioksitin tutulması yoluyla negatif karbon yoğunluğuna sahip olacak.

SunGas Renewables, Rapides Parish'teki eski International Paper tesisinde projeyi inşa etmek için BLRE aracılığıyla yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapacak. İnşaatın 2024 yılının sonlarında başlaması ve ticari faaliyetlerin 2027 yılında başlaması bekleniyor.

2022 yılının sonlarında SunGas Renewables, Maersk ile ülke çapında birden fazla tesisten yeşil metanol üretmek için stratejik bir yeşil metanol ortaklığı kurduğunu duyurdu. BLRE projesi, SunGas Renewable'ın Maersk için yeşil metanol üreteceği ilk tesisi olma özelliğini taşıyor.

SunGas Renewables CEO'su Robert Rigdon, "Sürdürülebilir bir şekilde yönetilen ormancılıktan elde edilen biyokütlenin karbon yakalama ile birlikte kullanılması, projemizin yeşil deniz nakliye yakıtı üretmesine ve aynı zamanda atmosferden karbonu uzaklaştırmasına olanak tanıyor" dedi.

Maersk dün sosyal medya kanalları aracılığıyla dünyanın yeşil metanolle çalışan ilk konteyner gemisinin Singapur'dan Kopenhag'a ilk yolculuğuna çıktığını duyurdu. Şirketin internet sitesine göre gemi 47 gün içinde Danimarka'ya varacak.

Maersk, geçtiğimiz ay Çin'deki Yangzijiang Shipbuilding firmasına altı adet 9.000 teu metanol çift yakıtlı konteyner gemisi sipariş verdi. Şirketin halihazırda 25 adet metanollü gemi siparişi bulunuyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim