• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Suat Hayri Aka: Türk P&I, yabancıların sektörü sömürmesinin önüne geçmek için kuruldu

Suat Hayri Aka: Türk P&I, yabancıların sektörü sömürmesinin önüne geçmek için kuruldu
İMEAK DTO 7. Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında konuşan UDH Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, "Yabancı şirketlerin Türk denizcilik sektörünü sömürmesinin önüne geçmek için Türk P&I Sigorta'nın kurulduğunu" açıkladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, "Yabancı şirketlerin Türk denizcilik sektörünü sömürmesinin önüne geçmek için Türk P&I Sigorta'nın kurulduğunu" söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında Meclis Üyelerinin P&I Sigorta ile ilgili yaptıkları açıklamalar cevap veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, P&I sigortası ile ilgili Hazinenin Türkiye’ de bu teminatları verebilecek sigorta şirketlerinin olmaması nedeniyle geçmişte bir takım erteleme ve istisnaları sağladıklarını ve Türk P&I’nın kuruluşu ile küçük ölçekli şirketlerimizin yabancı şirketler tarafından sömürülmeden, makul primler ile mali mesuliyet sigortalarına sahip olmalarının artık mümkün olduğunu ve Türk P&I’nın sektöre hizmet için bu amaçla kurulduğunu belirtti.

Sigortanın medeni bir gereklilik olduğunu vurgulayan UDH Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, "Bu ülkenin yaşam standartları her geçen gün yükseliyor. İnsan taşıyorsunuz. 3-5 bin dolar sigorta ödemek size fazla gelmemeli. İşletme maliyetlerinizin en önemli kalemlerinden biri bu olmalı. Bu çağın en önemli gerekliliklerinden bir tanesidir. Sigortadan imtina etmek sigortadan kaçmak doğru değil" diye konuştu

"HERKES P&I SİGORTASI ALACAK"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka'nın açıklamalarından sonra söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; "P&I Sigorta konusunda İEMAK Deniz Ticaret Odası’nın görüşü çok nettir. Kaldırılması  söz konu değildir. P&I Sigortasının kaldırılmasının şiddetle karşısındayım" dedi.

İstenilen primlerin yolcu taşımacılığında 1.000 – 5.000 ABD doları prim aralığında olduğunu ve aynı teminatı yurtdışından temin etme durumunda 3-5 misli primle bile elde edilemeyeceğini belirten Metin Kalkavan, Bir Guletin 1000 dolar prim ile P&I teminatı altına alınabilecekken bu teknelerin sigortasız gezmelerini anlayamadığını ve bu primin çok uygun olduğunu çeşitli örneklerle anlattı.

Kalkavan ayrıca, bu sektörde yolcu taşıyan herkes için bunun bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak “Oyunun kuralı değişti, herkes P&I sigortası alacak” diyerek sözlerini tamamladı.

DENİZ HABER AJANSI

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim