• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sualtı otelinde konaklamak artık hayal olmaktan çıktı

Sualtı otelinde konaklamak artık hayal olmaktan çıktı
Henüz tamamı su altında olan oteller mevcut olmasa da “deniz manzaralı oda” kavramını başka bir açıdan ele alan oteller bulunuyor.

Bir zamanlar sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz su altı otelleri artık hayal değil! Henüz tamamı su altında olan oteller mevcut olmasa da “deniz manzaralı oda” kavramını başka bir açıdan ele alan oteller bulunuyor. Üstelik bu otellerden bazılarının su altı restoran ve barları da bulunuyor. İşte su altı dünyasını odanıza getiren en iyi 10 otel...

1. Atlantis The Palm, Dubai, BAE 

Dubai'de palmiye şeklindeki yapay Palmiye Adaları'nda yer alan Atlantis The Palm'daki lüks su altı süitleri "Neptune" ve "Poseidon" isimlerini deniz tanrılarından alıyor. Neptune ve Posiedon bu odalarda kalacak olsa, her ikisinin de oldukça konforlu hissedeceğine eminiz.
Ama şimdi gözlerinizi kapatın ve otel odanızın yatağında uzanırken, tam karşınızdaki dev camlardan deniz canlılarını izlediğinizi düşünün. Hayali bile güzel, değil mi?

2. Manta Resort, Pemba Adası, Zanzibar, Tanzanya 

Zanzibar'daki Pembe Adası'nda bulunan Manta Resort'un su altı odası, tüm tesisin kesinlikle en özel odası. Hint Okyanusu'nun kristal kadar berrak turkuaz suları üzerinde yer alan odaya ulaşmak için ahşap bir tekne ile iki dakikalık kısa bir yolculuk yapmanız gerekiyor.

Eğer tüm vaktinizi su altında geçirmek istemiyorsanız, odanızın terasındaki yatakta biraz uzanabilirsiniz. Özellikle geceleri yıldızların pırıltısı gözlerinizi kamaştıracak.

3. Conrad Maldives Rangali Island, Maldivler 

Conrad Maldives Rangali Island'ın su altında sabit bir odası olmasa da mayolarınızı girmeden, deniz dünyasının kendine özgü atmosferinde akşam yemeği yiyebileceğiniz bir restoranı bulunuyor. Denizin beş metre altındaki su altı restoranı Ithaa'da, günlük hayat rutinine devam eden su altı canlıları eşliğinde Maldivler'e özgü geleneksel ve modern lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Eğer Maldivler'de bir tatil planlıyorsanız bu restorana mutlaka uğramalısınız!

4. Per Aquum Niyama, Maldivler 

Su altındaki bir akşam yemeğinden sonra kim yine su altında bir partiye hayır diyebilir ki?
Maldivler'in lüks otellerinden Per Aquua Niyama'da konumlanmış olan dünyanın ilk su altı gece kulübü Subsix'de, Hint Okyanusu'nun derinliklerinde dans edebilir ve en sevdiğiniz kokteylleri yudumlayabilirsiniz.

Otel müşterisi olmasanız da gidebileceğiniz bu gece kulübü yalnızda Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri saat 21.00'dan sabahın ilk saatlerine kadar açık oluyor.

5. Utter Inn Hotel, Vasteras, İsveç 

Şimdi tropik iklimlerden dünyanın daha soğuk kuzey coğrafyalarına doğru bir yolculuğa çıkalım.
İsveç'in tek su altı oteli olan Untter Inn, başkent Stokholm yakınlarındaki Malaren Gölü'nde yer alıyor. Otel dünyadaki benzerleri gibi lüks olmasa da sunduğu deneyim, onlardan farksız: Suyun 3 metre altında, eşsiz panoramik manzaralar sunan küçük odalar.
Otelin ahşap terasları da güneşlenmek isteyenler için birebir.

6. Jules' Undersea Lodge, Key Largo, Florida, ABD

Ünlü bilim kurgu romanı Denizler Altında Yirmi Bin Fersah'ın yazarı Jules Verne'den ismini alan Key Largo'daki bu otel, dünyanın en eski su altı oteli olarak biliniyor. Eskiden bir araştırma laboratuvarı olan bu otele ulaşım ise çok da kolay değil. Altı metre derinlikteki Jules' Undersea Lodge'a yalnızca dalış yaparak gidebiliyorsunuz.

7. Per Aquum Huvafen Fushi, Maldivler 

Maldivler, su altı tesisler konusunda kesinlikle dünyada öne çıkıyor zira diğer bir lüks otel olan Per Aquum Huvafen Fushi'deki The Lime Spa, dünyanın ilk su altı spa'sı olma özelliğine sahip. Büyüleyici su altı dünyasını izlerken masaj yaptırabilir ya da yerel doğal ürünler kullanılarak yapılan 180 dakikalık bir tedavi programına katılabilirsiniz. Dilerseniz de dinlenme odasında yalnızsa uzanım manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

8. Lovers Deep, Karayipler 

Lüks bir denizaltı olan Lovers Deep, konuklarına oldukça farklı bir konaklama deneyimi sunuyor. Karayipler'de Montserrat, Martinique, St. Lucia ve Barbados gibi adaların masmavi sularında gezinen bu otel, özellikle herkesten uzakta romantik bir aşk tatili yapmak isteyen, konforuna düşkün çiftler tarafından tercih ediliyor.

9. Poseidon Undersea Resorts, Fiji 

Henüz planlama aşamasında olsa da, tamamı su altında yer alacak olan Poseidon Undersea Resorts, dünyanın ilk "gerçek" su altı oteli olacak. Her biri 51 molan 22 odası, bir su altı restoranı, bir barı, bir kütüphanesi, bir şapeli, bir spa'sı, 110 mlüks bir süiti ve konferans salonlarına ev sahipliği yapacak otelin açılışı aslında birkaç yıl öncesi için planlanmıştı ancak ne zaman açılacağı hala belirsizliğini koruyor. Buna rağmen şimdiden bekleme listesine kayıt olabilirsiniz.

10. Planet Ocean Underwater Hotel, Florida, ABD 

Planlama süreci devam eden bir diğer otel olan Planet Ocean Underwater Hotel'in Key West yakınlarında inşa edilmesi düşünülüyor.
Otelin odaklandığı en önemli konu ise çevresindeki mercan resiflerinin ve okyanusun otelden hiçbir zarar göremeyecek olması. Bu lüks konaklama tesisi tamamlandığında 12 odası, bir lounge'ı, bir restoranı ve mükemmel bir deniz manzarası bulunacak.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim