• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 14 °C

STS Bodrum okul gemisi 'Mavi Bayrak' aldı

STS Bodrum okul gemisi 'Mavi Bayrak' aldı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, gençlere denizcilik eğitimi veren STS Bodrum okul gemisi, 'Mavi Bayrak' aldı.

Eğitim gemisi olarak 'Mavi Bayrak' almaya hak kazanan STS gemisinde tören düzenlendi. Törenin ardından STS'de, Mavi Bayrak göndere çekildi. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, "Türkiye'de bir ilk olan okul gemisi kriterleri yerine getirip, Mavi Bayrak'ı almaya hak kazandı" dedi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda, uluslararası Mavi Bayrak jürisi, 2023 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye'de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak. Bu kapsamda, STS Bodrum okul gemisi Türkiye'de Mavi Bayrak ödülünü alan ilk eğitim gemisi oldu. STS Bodrum okul gemisinde Mavi Bayrak töreni düzenlendi. Törene Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Emel Çakaloğlu, STS Bodrum eğitim gemisi mimarı Yücel Köyağasıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Program denizciler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mavi Bayrak sertifikası ve Mavi Bayrak takdiminin yapıldığı programda hatıra fotoğrafı çekildi. Mavi Bayrak'ın göndere çekilmesinin ardından program sona erdi.

Programda konuşan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, "Sevgili büyüğümüz Yücel Köyağasıoğlu'nun öncülüğünde STS okul gemimiz binlerce denizci Bodrumlu gencimizin eğitimine ev sahipliği yapmaktadır. Bununla beraber Bodrum'un kültür hazinesini yaşatan birtakım etkinliklerde de yine farkını yaratarak ev sahipliği yapmıştır. Mavi Bayrak kriterleri Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından uluslararası standartlardaki birtakım kriterleri yerine getirilerek plajlara veya deniz araçlarına vermeye yetkili kurumdur. Bu hususta bizde STS okul gemimize Mavi Bayrak kriterleri yerine getirerek Mavi Bayrak'ı almaya hak kazanması için çalışmaları Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile devam etmekteydi. Türkiye'de bir ilk olan okul gemisi kriterleri yerine getirip, Mavi Bayrak'ı almaya hak kazandı" dedi.

Teknenin mimarı Yücel Köyağasıoğlu ise "Gemimiz 7 denizde yol almakta ve şerefle bayrağımızı dalgalandırmaktadır. Atlantik'ten, Akdeniz'e ve Karadeniz'e kadar çeşitli uluslararası yarışlarda dereceler almış ve bayrağımızı şerefle dalgalandırmış bir teknedir. 19 Mayıs 2019'da yaptığımız Samsun gezisi olağanüstü bir geziydi. Böyle bir gemiyi yapmaktan ve içinde bulunmaktan şeref duyarım ve çok mutluyum" diye konuştu.(DHA - CNN TURK)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim