• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

STM’nin askeri deniz platformları IDEAS 2022’de

STM’nin askeri deniz platformları IDEAS 2022’de
Türk savunma sanayisi bünyesinde tasarlanan ve inşasına başlanan STM-500 mini denizaltı, Pakistan’da düzenlenen IDEAS 2022 fuarında görücüye çıkıyor.

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından STM, Pakistan’da 15-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Pakistan’da gerçekleştirilecek IDEAS 2022 fuarında, Türk mühendislerinin eserleri olan; askeri deniz platformlarını ve taktik mini İHA sistemlerini sergileyecek.

Yenilikçi ve milli çözümler geliştirerek, Türk savunma sanayisinde önemli ihracat başarılarına imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, milli teknolojilerini ve kabiliyetlerini farklı coğrafyalarda sergilemeye devam ediyor. STM, Pakistan’ın Karaçi şehrinde 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek, Güney Asya’nın önemli savunma fuarlarından Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri IDEAS’a katılarak, milli teknolojilerini sergileyecek.

STM 500 Denizaltısı Pakistan’da Sergilenecek

Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515)’un ana yüklenicisi olan STM, IDEAS-2022’de; İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, Pakistan Denizde İkmal Tankeri (PNFT) ve milli imkanlarla tasarlanan küçük boyutlu denizaltı STM500’ü katılımcıların beğenisine sunacak. Taktik mini İHA sistemleri alanında dünyada öncü ve rekabetçi platformlar üreten STM, Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU’nun yanı sıra milli gözcü İHA TOGAN ve sabit kanatlı vurucu İHA sistemi ALPAGU’yu Güney Asya ile buluşturacak.

whatsapp-image-2022-11-12-at-00.02.15.jpeg

STM, Pakistan Savunmasına Güç Veriyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, SavunmaSanayist’e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “STM olarak özgün mühendislik çözümlerimizle, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar 20’den fazla ülkede iş birlikleri, ihracat ve iş geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz. Başta Türk Donanmasını ve güvenlik güçlerimizi yenilikçi ve milli sistemlerle donatırken, elde ettiğimiz deneyim ve mühendislik kabiliyetini, dost ve kardeş ülkelerle paylaşıyoruz.

Dost ve kardeş ülke Pakistan’da bugüne kadar önemli projelere imza attık. Pakistan Donanması için tasarladığımız, Türkiye’nin yurt dışına yapmış olduğu en büyük tonajda askeri gemi inşa projesi Pakistan Denizde İkmal Gemisi PNS MOAWIN’i Karaçi’de inşa ederek 2018 yılında teslim ettik. Yine Pakistan’ın sahip olduğu Agosta 90B Sınıfı Denizaltıların modernizasyonunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Projede ilk denizaltıyı teslim ettik ve diğer iki denizaltının modernizasyon çalışmalarını devam ettiriyoruz.

Bu proje ile Türkiye’de ilk kez yabancı bir ülkenin denizaltı modernizasyon projesinde ana yüklenici olarak STM imzamızı atmış olduk. Başarılı bir şekilde yürüttüğümüz bu projeler sayesinde, Türkiye tarafından üretilecek 4 adet Ada Sınıfı Korvet Projesinde de ana tahrik sisteminin tedariği ve entegrasyonuna yönelik mühendislik kabiliyetiyle görev alıyoruz. Pakistan’ın savunmasının gücüne güç katmak için yeni iş birliklerine ve ortak çalışmalara imza atmak istiyoruz. Yenilikçi ve milli platformlarımızı IDEAS’ta sergileyeceğimiz için heyecanlıyız.” (Denizcilik Dergisi)

whatsapp-image-2022-11-12-at-00.02.30.jpeg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim