• BIST 9474.96
  • Altın 4269.637
  • Dolar 39.3003
  • Euro 44.936
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 20 °C

SSE‘den serbest düşüşlü filikalarla ilgili yeni karar

SSE‘den serbest düşüşlü filikalarla ilgili yeni karar
IMO’nun Gemi Sistemleri ve Ekipmanları Alt Komitesi serbest düşüşlü cankurtaran filikalarının güvenliğiyle ilgili önemli değişiklik kararları aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) Gemi Sistemleri ve Ekipmanları Alt Komitesi'nin (SSE) 11. Dönem Toplantısı'nda serbest düşüşlü cankurtaran filikalarının güvenliğiyle ilgili önemli değişiklik kararlarının alındığı belirtildi.

Söz konusu toplantıda, LSA (Life Saving Appliances) Kodu’nun 4.7.6.4 numaralı paragrafında değişiklik yapılmasına yönelik taslak düzenlemeler görüşüldü. Bu düzenlemeler, serbest düşüşlü filikaların suya indirilmeden serbest bırakma sistemlerinin operasyonel testlerine dair tasarım ve prototip test gerekliliklerini içeriyor.

IMO’nun Deniz Güvenliği Komitesi'nin (MSC) 110. oturumunda bu taslak değişiklikler onaylandı ve MSC 111 oturumunda kabul edilmesi hedefleniyor. Yeni düzenleme kapsamında LSA Kodu’na 4.7.7 numaralı yeni bir paragraf eklenmesi planlanıyor. Bu madde ile, simülasyon yoluyla yapılan testlerde cankurtaran filikalarının yük altında serbest bırakılması sırasında, kullanılan malzemelerin nihai mukavemeti; kişisel, ekipman bazlı ve dinamik yükler göz önünde bulundurularak değerlendirilecek.

Yeni hükümler, 1 Ocak 2031 tarihinde veya sonrasında inşa sözleşmesi yapılan gemiler ile herhangi bir sözleşmesi bulunmayan ancak bu tarihten sonra inşa edilen gemilerde yer alan serbest düşüşlü cankurtaran filikaları için geçerli olacak.

Düzenlemelerin amacı, deniz güvenliğini artırmak ve cankurtaran sistemlerinin daha sağlam ve güvenilir bir şekilde test edilmesini sağlamak olarak öne çıkıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim