• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sonitus Mühendislik yeni konteyner taşıma aracını tanıttı

Sonitus Mühendislik yeni konteyner taşıma aracını tanıttı
Sonitus Mühendislik uzayıp kısalma özelliğine sahip yeni otonom konteyner taşıma aracını tanıttı.

2016 yılında kurulan ve havacılık, denizcilik ve savunma gibi birçok alanda faaliyet gösteren Sonitus Mühendislik, uzayıp kısalma özelliğine sahip yeni otonom konteyner taşıma aracını tanıttı. Elleçleme performansını arttırmayı ve operasyon sürelerini kısaltmayı hedefleyen araç muadillerinden daha pratik bir iş süreci vadediyor.

Otonom konteyner taşıma aracı, 40 ft ve 20 ft boyutlarındaki ISO standı tüm konteynerleri, uzayıp-kısalabilme fonksiyonu sayesinde ek aparat gerekmeksizin elleçleyebilecek şekilde tasarlandı. Araç, konteyner ağırlığı dâhil, toplamda 35 tona kadar taşıyabilme kapasitesine sahip. Araç, yüzde 5 eğimli yüzeyde, azami 5 km/h hız yapabiliyor. 40 ft uzunluğundayken 6,5 metre dönüş yarıçapında manevra gerçekleştirebiliyor.

2-438.jpg

Tüm tekerleklerden tahrik ve frenleme kabiliyetine sahip olana araç, bağımsız amortisör sistemi ile çalışma yüzeylerindeki bozukluklardan etkilenmiyor. Kompakt tasarım yapısı sayesinde ise park halindeyken bile az yer kaplıyor.

Konteyner Taşıma Aracı, ISO 3874 standartlarına uygun bir şekilde üretilmiş olan konteyner kilitleri sayesinde, konteynerleri kolayca emniyete alabiliyor. Ön ve arka aydınlatmalara sahip olan araç, ışığın yetersiz olduğu durumlarda, önünü ve arkasını aydınlatarak operasyonları kolaylaştırıyor.

4 adet bağımsız bogie yapısı sayesinde keskin manevralar ve dar alanlarda rahat sürüş sağlayan araç kendi merkezi etrafında 360 derece dönüş sağlayabiliyor. Aynı zamanda karbon emisyonunu azaltma teknolojisiyle de çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltmakta, taşımacılıkta sürdürülebilir bir taşıma anlayışını sürdürmekte.

Otomasyon kontrol ünitesi ve elektronik kontrol ünitesinin bulunduğu pano, aracın tüm elektronik bileşenlerini barındırıyor. Aracın perforeli kaportası sayesinde, hidrolik sistem ve dizel ana makinenin düzenli ve yeterli havalandırması sağlanıyor. Modüler, kolay sökülebilir kaporta yapısı ise periyodik bakımlarda zaman tasarrufu sağlıyor.

Dizel makine ile tahriklenen hidrolik sistemi, aracın özel yazılımı ve uzaktan kontrol imkânları ile uzama/kısalma (20 ft-40 ft geçiş) fonksiyonları, farklı bir cihaza ihtiyaç duyulmadan 10 saniye içinde kolayca yapılabiliyor.

1-467.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim