• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sloganımız; Denizci ülke, denizci millet

Sloganımız; Denizci ülke, denizci millet
DTO Yönetim kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye'nin bir deniz ülkesi olduğunu belirterek, "Kara topraklarımız kadar değerli bir mavi vatanımız var. Denizlerimizden yeteri kadar faydalanamıyoruz" dedi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye'nin bir deniz ülkesi olduğunu belirterek, "Kara topraklarımız kadar değerli bir mavi vatanımız var. Denizlerimizden yeteri kadar faydalanamıyoruz" dedi.

Kalkavan, Manavgat ilçesinde, sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Uzun zamandır dile getirdikleri "Denizci ülke, denizci millet" sloganının mutlaka hayata geçirileceğini belirten İMEAK DTO Başkanı Kalkavan, şöyle konuştu: "Çünkü, bu ülkenin denizlere ihtiyacı var. Ülkenin dış ticaretinin yüzde 89'u deniz yoluyla geliyor. İçeride deniz yoluyla çok fazla ticaretimiz olmasa da dış ticaretimizin büyük bölümü deniz yoluyla geliyor. Deniz turizmimiz ciddi bir büyüme içerisinde. Turizmden ciddi pay alıyor. Dolayısıyla kıyılarımızı hem tersane hem limanlar, hem deniz turizmine baktığınızda denizden bütünüyle faydalanamıyoruz."

Denizcilik eğitimine büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oda olarak bunu destekliyoruz. Şu an 28 bin çocuğumuz denizcilik eğitimi alıyor. Bu büyük bir rakam. Neredeyse Avrupa'nın tamamına yakın denizcilik eğitimi alanlar kadar eğitim veriyoruz. Gelecekten daha umutluyuz, çok daha iyisini başaracağız. Ama bazen istediğimiz hızla gidemiyoruz, çeşitli sebeplerden. Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmememiz lazım. Ne bezeceğiz ne bıkacağız. Umudumuzu hiç kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Denizcilik ve deniz, Türkiye'nin çıkış yollarından bir tanesi. Bacasız sanayi deriz. Dünyanın ticaretinden pay almak, hem turizm hem taşımacılık hem sanayi olarak yapabileceğimiz şey çok kolaylıkla yürütebileceğimiz çok eşit şartlarda rekabet edebileceğimiz bir alan."

Krizin en fazla vurduğu sektörlerden birinin gemi ve yat inşası olduğunu anlatan Kalkavan, şunları söyledi: "Ama bu da geçecek. Önemli olan ayakta kalabilmek. İleriki dönemlerde çok daha iyi bir denizci ülke, denizci millet profili çizeceğiz. Çünkü bu yola baş koyduk. Bunun en büyük kanıtı denizcilik eğitimi alan büyük bir ordumuz var. Dolayısıyla şimdiye kadar son 10 yılda yapılan çok büyük başarılar var, çok büyük yol katettik. Bundan sonra daha hızlı ve daha büyük başarılara inşallah hep birlikte ulaşırız"

SEÇİM GEZİSİ İÇİN MANAVGAT'TA

Manavgat'a yaklaşan seçimler öncesinde seçim gezisi için geldiklerini belirten Kalkavan, "Hem Antalya'da 4 Mayıs'da hem merkezde 9 Mayıs'da. Seçim dolayısıyla sahaya indik dolaşıyoruz. Sorunları, görüşleri alıyoruz. O yüzden buradayız. Herkesi dinliyoruz, cevap veriyoruz" diye konuştu.

metin_kalkavan.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
24 Nisan 2013 Çarşamba 17:34
Acı gerçekler
Sayın Kemal Kaptan, kanımca ülkemizde azgın, tehlikeli bir şekilde bölünme diye bir şey yoktur.Ülkenin idaresinde ayrı düşüncelere, inançlara sahip olmak demokrasi gereğidir. Mesleğimiz gereği bir çok ülkeyi gördüğümüzden ve oraların toplumlarını yakinen tanıma olanağı bulabildiğimizden demokrat ülkelerde arkadaşlık, apartman komşuları arasında görüşme, ailelerde büyüyenlerin yuvadan uçması, katı para hesapları vb olayları yakından görmüşüzdür. Biz de demokrasiye geçtiğimizdenm ve demokrasinin olgunlaşması için henüz yeterli zaman geçmediğindenm bazı düşünce çatışmalarında fazla ileriye gittiğimiz olmaktadır. Bir İslam ülkesi olan Irak'ta düşünce ayrılıkları çatışmalara gitmektedir Eğer kutsal kitabımız Muhteşem Kur'an'ı herekes anladığı dilde okunsaydı demokrasiye geçişimiz daha az sancılı olabilirdi. Çünkü demokrasinin şahı orada vardır. Ama yalnız Kur'an diyorum. İnsanların katkıları, ayetlerin yerlerini almalarını kasdetmiyorum. Maalesef arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde hemen hemen hiç kimse Kur'an'ı ana dillerinde okumadıklarını görmek çok üzüzcü olmaktadır. Kur'an Arapçasını da bilmediklerindenm Kur'an öyle okunmadan durmaktadır. Emin olun muhtaç olduğumuız güzellikler Kur'an'da mevcuttur. Ama üzülerek söylemeliyim ki bugünkü islami bazı uygulamalarla Kur'an'ın hiçbir ilgisi yoktur. Örneğin diyebilirim ki Kur'an'da, günümüzde görüldüğü şekilde bır kapanma yoktur. Bölünme yani mezhep ve tariklatlar Kur'an'da yasaklanmıştır. İnfak buyruğu ile zengin olmak mümkün değildir( Bakara: 219, ikinci cümle ve 215 ayetlerde buyrulduğu gibi). Allah hep fakir fukaranın korunmasını istediği halde ülkemizde her gece on milyon insan yeterli beslenmmeden yatağına girmektedir. Daha birçok buyruklar var ki görmezlikten gelimnmektedir.Sevgili meslektaşım bilmem sıkıntılarınızı birazık olsun hafifletebildim mi? Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
KEMAL KAPTAN
24 Nisan 2013 Çarşamba 10:42
ACI GERCEKLER
SAYIN REFIK ABI,

ŞUAJN BULUNDUĞUMUZ ORTAM OYLE BIR ORTAM KI, GORDUGUM KADARI İLE RESMEN MILLETIMIZ 2 YE VEYA 3 BOLUNMUŞ DURUMDA. AMA BU BOLUNME MILLETIN KENDISININ ISTEYEREK YAPMIŞ OLDUĞU BIR BOLUNME DEĞİL, BILMIYORUM ESKIDEN BU BOYLE MIYDI ?

BIZLER, BILMIYORUM ÇOĞUL KULLANMAM NE KADAR DOĞRU AMA EN AZINDAN BENIM ISTEDIĞIM TURLIYEDE, SIYASET OLMASA VEYA SIYASET IN GUCU HER TARAFTA OLMASA, BIZLER YADA BENLER INSANLARIN GERÇEK YUZLERINI GÖREBILSEK, BIRSEY LER YAPARKEN YANDAS MISIN DEĞİLMİSİN SORUSUYLA, VEYA ZULMUYLE KARŞILAŞMASAK ??? NE GUZEL OLACAĞINI DUSUNUYORUM..ANCAK GORUNEN O KI.. BEN BU ÇERCEVEYİ UZUN ZAMAN BELKI DE HIC GÖREBİLECEĞİMİ INANMIYORUM.. KALDIKI SUANA KADAR KI INANCLARIMI DA SORGULAMAYA BASLADIMM!!!

SAYG.
188.3.107.134
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
23 Nisan 2013 Salı 18:05
Denizci ülke Denizci Millet
Sayın Metin Kalkavan Beyfendi, gerçekten de rahmetli babanız Kaşif Kalkavan Beyfendi ve o zamanın armatörleri tarafından denizci millet denizci ülke tam gerçekleştirilmişti ki D.B Deniz Nakliyatı satılınca ve yolcu gemileri devreden çıkarılınca ve armatörlerimiz yabancı bayrağı tercih edince denizci ülke denizci millet sloganı da ölmüş bulunmaktadır. Sivil denizcilik okullarında okuyan öğrenciler birçok eksikliklerle eğitimine devam etmektedir. Okyanusları dolaşan bir oklul gemimiz olması için İMEAK DTO bir girişimde bulunmamıştır. Çökmüş denizticaret filomuzn canlanması, tersanelerimizin çalışması için İMEAK DTO inatçı, vazgeçmez, mücadeleci girişimlerde maalesef bulunmamıştır. Bir zamanlar az daha denizci millet denizci ülke olunurken birdebbire selvi gibi ümitle iğdeye dönmüştür. Allah selamet versin.www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim