• BIST 10972.63
  • Altın 4421.189
  • Dolar 40.7325
  • Euro 47.4565
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 24 °C

Sinan Kızıltan yeniden başkan seçildi

Sinan Kızıltan yeniden başkan seçildi
Ege Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçı Birlikleri'nin yapılan genel kurulunda Kılıç Deniz Ürünlerini temsil eden Sinan Kızıltan yeniden birlik başkanlığına seçildi.

Ege Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçı Birlikleri'nin genel kurulu yapıldı. Ege Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçı Birlikleri'nin  yapılan genel kurulunda Kılıç Deniz Ürünlerini temsil eden Sinan Kızıltan yeniden birlik başkanlığına seçildi. Seçimlerin ardından basın mensuplarının soruları yanıtlayan Kızıltan, su ürünleri sektörünün yıl sonu ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak açıkladı. İhracaat konusunda Rusya'nın gündemde olduğunu kaydeden Kızıltan "Rusya'dan gelen heyet Ege'deki 9 tesisi inceleyecek. Temmuz sonundan itibaren Rusya'ya su ürünleri ihracatının başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.

LEVREK İHRACATI

Rusya hükümetinin Türkiye'den balık almak için İzmir, Muğla ve Aydın'daki sağlık sertifikalı tesislerde inceleme çalışmalarını tamamladığını, Antalya'daki tesislerin incelemesinin ise devam ettiğini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi: "Rus pazarına ihracatımız, Rus firmaların Türkiye'ye gelerek alım yapması ile gerçekleşiyor. Rus tarım otoriteleri toplam 9 tesisi inceleyecek. Balık tüketimi yüksek olan Rusya, Avrupa Birliği'nden sonra ikinci pazarımız haline gelebilir. Rus halkı özellikle levrek seviyor.

Türkiye'nin de 4 yılda levrek ihracatı 5 bin tondan 25 bin tona çıktı. İspanya, Yunanistan, İtalya gibi balıkçı ülkeler daha çok çipura üretiyor. Levreği daha çok biz üretiyoruz. Özellikle Antalya'ya gelen Rus turistler levrek, çipura ve alabalık tüketiyor. Kılçıksız olması, ince uzun görünümü, Avrupa Birliği ülkelerinde de levreğe olan talebi artırıyor."

Levrek fiyatlarının talep artışı ile birlikte 3.5 Euro'dan 5 Euro'ya yükseldiğini kaydeden Kızıltan, son Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise Avusturya ve İsviçre'ye yapılan levrek ihracatı yüzde 35 oranında arttı" dedi. Kızıltan ayrıca Türk halkını da balık tüketmeye çağrırak "Ruslar bizim 6 YTL yani yaklaşık 3 Euroya tükettiğimiz çipurayı 30 euroya, Avusturya'daki vatandaşlarımız ise 12 euroya tüketiyor. Ucuz ve sağlıklı beslenmenin anahtarı deniz ürünlerini daha çok tüketmeliyiz" dedi.

Yeni yönetim

Kılıç Deniz Ürünleri, Yaşar Dış Ticaret, SMS Gıda Sanayi, İdeal Gıda, CP Standart Gıda Sanayi, Ege NKM Gıda Sanayi, AkvaturkSu Ürünleri, keskinoğlu Tavukçuluk, Elize Turizm Yatırım Ticaret.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim