İstanbul'un Silivri ilçesinde denizde çekilme meydana geldi. Çekilme, yaklaşık 200 metreyi buldu.
KUM ADASI OLUŞTU
Çekilme nedeniyle kum adası oluşurken bazı çöpler ve kayalıkların da ortaya çıktığı gözlemlendi.



DENİZ HABER AJNASI

İstanbul'un Silivri ilçesinde denizde çekilme meydana geldi. Çekilme, yaklaşık 200 metreyi buldu.
KUM ADASI OLUŞTU
Çekilme nedeniyle kum adası oluşurken bazı çöpler ve kayalıkların da ortaya çıktığı gözlemlendi.



DENİZ HABER AJNASI
Atlantik'te radyoaktif atık varilleri tespit edildiKuzeydoğu Atlantik'te yapılan NODSSUM araştırmasında, radyoaktif atık varilleri tespit edildi. Bilim insanları, varillerin durumu ve derin deniz ekosistemine etkilerini inceliyor.
Kıyı şehrinde 60 yılda 14 mahalleyi deniz yuttuOkyanus, son altmış yılda 14'ten fazla mahalleyi yutarak evleri ve tarihi yapıları harabeye çevirdi. Yükselen deniz seviyeleri, yerel halkı bölgeyi terk etmeye zorladı.
Boeing 747 balıklar için denizin dibine indiBahreyn'de bir Boeing 747 uçağı, su altı tema parkı için yapay resif olarak denize indirildi. Proje, dalış turizmine katkı sağlamayı ve deniz ekosistemlerini desteklemeyi hedefliyor.
Yumurtalık’ta petrol kirliliğine müdahale tatbikatıDenizcilik Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla, Ceyhan Bölge Liman Başkanlığı ve UDEB'in katılımıyla Yumurtalık’ta deniz kirliliğine yönelik müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla bir tatbikat yapıldı.
Edremit Körfezi'nde hayalet ağlar temizleniyorBalıkesir Büyükşehir Belediyesi, ÇOMÜ iş birliğiyle Edremit Körfezi'nde hayalet ağ temizliği yaparak deniz ekosistemini koruma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 35 bin metrekarelik deniz alanı tarandı.
Dünyayı kurtarmak için denize 62 bin litre soda döktülerABD'nin Massachusetts eyaleti açıklarında gerçekleştirilen "LOC-NESS" projesi kapsamında bilim insanları, atmosferden daha fazla karbondioksit çekebilmek amacıyla okyanusa 6 saat boyunca sodyum hidroksit salarak deniz suyunun alkaliliğini test etti.
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı