• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi’ndeki vergiler düşürüldü

Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi’ndeki vergiler düşürüldü
Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi, 50 adımdan oluşan yeni bir paket açıkladı. Söz konusu paketle sınır ötesi para transferi üzerindeki vergiler azaltılacak, yabancıların mülk alımı üzerindeki kısıtlamalar kaldırılacak.

Yabancı sermaye yatırımlarını artırmak, küresel ticareti geliştirmek için çeşitli önlemler alan Çin, ülkenin en büyük yatırım alanlarından biri olan Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi’ndeki sınır ötesi para transferleri üzerindeki vergileri azaltacağını ve kısıtlamaları kolaylaştıracağını açıkladı.

Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi’nin bir parçası olan Lingang Special Area’daki bazı şirketlerin beş yıl boyunca ödeyeceği vergi oranını yüzde  25’ten yüzde 15’e düşürdü. Söz konusu yenilikler arasında mülk alımları, sınır ötesi sermaye akışları ve döviz bozdurma üzerindeki kısıtlamalar da bulunuyor.

119,5 kilometrekarelik Lingang Serbest Ticaret Bölgesi, yapay zeka, yarı iletkenler ve havacılık gibi üst düzey üretim endüstrileri için bir merkez haline getirilecek. 2035’te Lingang’ın GSYİH’sının bir trilyon yuana (140 milyar dolar) ulaşması bekleniyor.

Shanghai yüksek vasıflı kişilerin bölgeye çekilmesi için beş yıl boyunca 100 milyar yuan yatırım yapacak. Hükümet, bölgedeki yerel olmayan vasıflı işçiler için bekleme süresini beş yıldan üç yıla indirgeyerek ev satın alma kısıtlamasını da kolaylaştıracak. Şirketler ve finansal kuruluşlar, yurtdışında toplanan fonları veya sınır ötesi hizmetlerden elde edilen karları, devletin onayı olmadan bölgedeki ticari faaliyetler veya yatırımlar için serbestçe kullanabilecek.

SERBEST BÖLGE SAYISI 18’E ÇIKTI

Bu arada Çin’deki serbest ticaret bölgelerinin sayısı 18’e çıktı. Güney Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin başkenti Nanning’de pilot bir serbest ticaret bölgesi açıldı. Guangxi'nin pilot serbest ticaret bölgesi, Nanning, Qinzhou Limanı ve Chongzuo bölgesini kapsayan yaklaşık 120 kilometrekarelik alan üzerine inşaa edildi.

Pilot serbest ticaret bölgesi modern finansal hizmetler, akıllı lojistik, dijital ekonomi, gelişmekte olan imalat sanayi, liman taşımacılığı, uluslararası ticaret, yeni enerji araçlarının bileşenleri ve sınır ötesi turizme odaklanacak. Serbest bölgenin müdürü Jiang Liansheng, Guangxi’nin ASEAN ile ekonomik ve ticari işbirliğini derinleştireceğini, yatırım, ticaret ve finansal hizmetler gibi alanlarda reformları teşvik edeceğini ve kalkınma düzeyini iyileştirmeye çalışacağını söyledi.

Shandong Eyaleti Ticaret Bölümü Müdürü Zhang Deping de pilot serbest bölgenin kurumsal yeniliğe odaklanacağı belirterek “İş ortamı, yatırım ve ticaretin kolaylaştırılması, finans ve denizcilik sektörünün yanı sıra Çin-Japonya-Kore Cumhuriyeti işbirliği modeli gibi alanlarda yenilikçi araştırmalar yapılacak” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim