• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Setur'un hedefinde Atina'daki 'Alimos Marina' var

Setur'un hedefinde Atina'daki 'Alimos Marina' var
2017 yılı resmi verilerine göre ülkemizde kamu ve özel sektöre ait 61 yat limanı ve çekek yeri bulunuyor. Koç Holding iştiraki Setur Marinas, bu alanda lider kuruluşlar arasında yer alıyor ve Atina için hazırlık yapıyor.

Türkiye’de marinacılık sektörünün geçmişi kırk dört yıl öncesine dayanıyor. İzmirli duayen sanayici Selçuk Yaşar’ın 1974 yılında Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük tesisi olarak Çeşme’de turizme kazandırdığı Altınyunus, denizciliğimiz açısından da dönüm noktası. 

Koç Holding şirketlerinden Setur’da, 1978 yılında modern tesisi kiralayarak marina sektörüne adım attı. Günümüzde Kalamış/Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Midilli, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş, Finike ve Antalya’daki iştiraklerinde yatçılara beş yıldızlı hizmet sunan Setur, çekirdekten yetişme denizci olan Genel Müdür Emre Doruk’un yönetiminde yeni atılımlara hazırlanıyor.

2012 yılında Yunanistan Turizm Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi Follie Follie Group ile birlikte kazanıp yurtdışına açılan Setur Marinas, önemli başarılar elde etti. Tesis devralındığında 20 olan bağlı tekne sayısı günümüzde 151’e ulaştı. Setur Midilli’nin 222 yat kapasiteli olduğu dikkate alındığında kat edilen mesafenin önemi daha iyi anlaşılıyor. Hizmet sektörü son derece zor ve kırılgandır. Müşteriler her zaman mükemmeli ister. Dolayısıyla ifade ettiğim sayısal veriler Setur’un kurum değerlerini oluşturan deneyim, kalite ve güveni Midilli’ye de taşıdığını gösteriyor.

Setur, Atina’da bulunan Alimos Marina ile ciddi biçimde ilgileniyor. Ayrıca yurt içinde ve dışında satışa konu olan birçok tesis takiplerinde.

Setur’un iki yılda bir düzenlediği Ege Yat Rallisi ise maviliklere hareket getiriyor. Bu yıl yarışan otuz tekne sırasıyla Bodrum, Kos, Kalimnos, Nisos, Simi, Rodos ve Meis rotasında bayrak dalgalandırdı. 190 mil süren ‘8’nci Ege Yat Rallisi’ Kaş Marina’da tamamlandı. 

Emre Doruk, Kalamış’ın masalsı yıllarında babasının teknesiyle maviliklerle tanışmış ve tüm iş yaşamını Setur’da sürdürmüş başarılı bir profesyonel. Sektörün eskilerinden. Ülkemizin Akdeniz çanağında 24 bin deniz ve kara kapasitesine sahip olduğunu belirten Doruk, bunun yüzde 4’lük bir paya denk düştüğünü ifade ediyor. Kurumlarıyla yıllık sözleşme imzalayan yat sahiplerinin Setur’a ait diğer marinalarda bir ay ücretsiz konaklayabildiğine dikkat çeken Doruk, bu sürenin devamı halinde yarı yarıya fiyat indirimi yaptıklarını da vurguluyor. 

Kaynak: Hakan Atis / HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim