• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Setur Finike Marina'ya imar cezası uygulandı

Setur Finike Marina'ya imar cezası uygulandı
Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, etrafında çevrili tel örgülerin kaldırılmasına yönelik istekleri dikkate almayan Setur Marina'yı mühürlediklerini ve imar cezası uyguladıklarını söyledi.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ilçede devam eden yatırımlar ve projelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Finike'de yat turizmine yönelik 20 yıldır hizmet veren ve yaklaşık 50 bin metrekarelik kullanım alanı olan Finike Setur Marina'ya, tel örgülerle çevrili olan alandan vatandaşın faydalanmadığını ve belediyenin taleplerini yerine getirmediği gerekçesiyle mühürlediklerini belirten Sarıoğlu, istedikleri şartları yerine getirmeyen marina yetkililerine 'Çık' uyarısında bulunduklarını kaydetti.

'MÜHÜRLEDİK, İMAR CEZASI UYGULADIK'

Firma yetkilileriyle son 1 yıldır farklı zamanlarda görüşmeler yaptıklarını aktaran Sarıoğlu, "Belediye olarak isteğimiz zemin iyileştirilmesi, marinayı çevreleyen tellerin kaldırılması ve idari binaların kaldırılarak arkaya taşınması ve o kapalı alanın halka açılması, vatandaşın deniz kenarına giderek çay kahve içme, gezinti yapma hakkına sahip olmasını istedik. Vatandaş adına isteğim buydu. 1 yıl oyaladılar ve en son birçok bahaneyle 'Güvenlik açısından tel olması lazım. Olmazsa burada kalan insanlar rahat edemez' dediler. Bunu Finikeliler adına rahatsız edici buldum. En son geçen hafta geldiler. Anlaşamadık. Belediye olarak biz de Setur Marina'yı mühürledik, imar cezası uyguladık. Tekneler marinaya giriş çıkış yapıyor ama anlaşamazsak marinayı boşaltacağız. Anlaşma yapmak istemeleri halinde telleri kaldıracaklar, idari binayı arkaya taşıyacaklar. Ben limanı halka açmak istiyorum" dedi.

Bir süredir ilçe gündemini meşgul eden çevre yolunun Finike portakalı ile tarım alanlarına zarar vereceği iddiasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Sarıoğlu, "Finike'de çocuklarımız için bırakacağımız en önemli miras Finike portakalıdır. Bunu her zaman söylüyorum. Finike'de 1 ağaç kaldırdıysak yerine 10 ağaç dikmişizdir. Şu ana kadar 7 bin civarında ağaç diktik. Her yeri yeşil alan yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Finike portakalı da bizim için çok önemli. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz zaten. Portakal festivali yaptık mesela. Çevre yolunun imarın bittiği noktadan geçmesi planlanıyordu. Elmalı yoluna kadar olan bölümü için sadece sondaj çalışması yapıldı. Ortada yatırım yapılması ile ilgili karar da yok. Şu an tartışılan bir konu. Fizibilitesi yapılıyor. Ancak alınmış bir karar yok. Böyle bir karar olsa bile Finikeli bu yolu istemiyorsa açmayız. Ancak sahil yolu baştan hata olmuş. Çok güzel sahilimiz var ama yol nedeniyle birçok sorunla karşılaşıyoruz. Seçildiğimden bu yana Finike aleyhine hiçbir projeye ne imza attım ne de arkasında durdum" diye konuştu.

'SAHİL DÜZENLEMESİNİN BİRİNCİ ETABI TAMAMLANMAK ÜZERE'

Kıyı düzenlenmesi hakkında da bilgi aktaran Başkan Sarıoğlu, vatandaşın sahilden en iyi şekilde faydalanmasını istediklerini vurguladı. Sarıoğlu, şöyle dedi:

"Sahillerimiz halka açık olsun ve faydalansınlar istiyoruz. Vatandaş 'Sahile dokunamazsın' dedi. Ben bina yapmıyorum. 'Sahile bedava otel yapıyoruz' deseler yine yaptıramazsınız. Neden? Sahillerimizi vatandaşımız kullansın istiyorum. Denizle Finikelinin bağlantısını koparan her projeye karşıyız. Uzunca bir sahilimiz var. Korumakta zorlanıyoruz. Temizlemekte zorlanıyoruz. Sahil düzenlemesiyle ilgili başlattığımız projenin 2500 metrelik birinci etabını tamamladık. Yürüyüş yolu yaptık. Sahili kumsal ve yeşil alan diye ikiye ayırdık. Kum erozyonunu da önlemiş olduk. Yürüyüş yoluna aydınlatmalar koyuluyor. Sahile yakışır banklar ve yine çimlendirme yapılan alanlara kameriyeler konulacak. Çocuk oyun grupları, plaj futbolu sahası ve vatandaşın piknik yapabilecekleri ya da oturup dinlenecekleri yeşil alanlar olacak. Vatandaştan şunu rica ediyorum; lütfen kullandıkları alanı temiz bıraksınlar."

Finike merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yeni düzenleme yapacaklarını aktaran Başkan Sarıoğlu, Sahilkent Mahallesi'nde inşaatı devam eden Hükümet Konağı yanında yapılması planlanan Emniyet Müdürlüğü binasının da ihale sürecinin başladığını söyledi. Bağyaka tarihi caminin restore edildiğini anlatan Başkan Sarıoğlu, ilçenin ilk camilerinden biri olduğunu ve proje maliyetinin 2.5 milyon lira olduğunu kaydetti. Başkan Sarıoğlu, ayrıca İncirağacı mevkiine 112 Acil, Aile Sağlık, KETEM gibi sağlık hizmetlerinin verildiği 4 milyon lira proje bedelli sağlık kompleksi inşaatına başladıklarını da anlattı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim