• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Kıyı Emniyeti'nde balık baştan kokuyor

Kıyı Emniyeti'nde balık baştan kokuyor
Kıyı Emniyeti'nde laçkalık aldı başını gidiyor. VTS Operatörü Gökhan Gürkan'ın acentelik şirketi kurduğunun ortaya çıkmasından sonra, Genel Müdür yardımcısının oğlunun da Gemi Kurtarma Şirketine ortak olduğu ortaya çıktı.

Kıyı Emniyeti'nde balık baştan kokuyor

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde laçkalık aldı başını gidiyor. VTS Operatörü ve Kılavuz Kaptanlık stajı yapan Gökhan Gürkan'ın acentelik şirketi kurduğunun ortaya çıkmasından sonra şimdide, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı'nın oğlununda içinde bulunduğu iki VTS operatörü Gökhan Gürkan ve Hakan Turunç'un Gemi Kurtarma Şirketine ortak olduğu ortaya çıktı.

Türk Boğazları'nda Gemi Trafiğini düzenleyen, kılavuzluk ve römorkör hizmetleri ile birlikte Türkiye karasularında gemi kurtarma işi yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde görevli iki VTS operatörü Hakan Turunç ve acentelik şirketinden sabıkalı Gökhan Gürkan'ın ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Bedri Olcay Özgürce'nin oğlu Muzaffer Cenk Özgürce'nin içinde bulunduğu isimlerin Gomina Yüzer Araç Yedekleme ve Kurtarma Ltd. Şti., isminde şirket kurdukları ortaya çıktı.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 29 Haziran 2011 tarihli, 7847 sayılı nüshasında yayınlanan Şirket Sözleşmesinde, şirketin kılavuzluk ve römorkör hizmetleri yapmak ve deniz yolllarında her türlü motorlu motorsuz deniz araçlarının çekme işleri yapacağı kaydediliyor.

Kıyı Emniyeti müfettişleri Maliye'den bilgi istedi

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Terftiş Kurulu Başkanlığı'nın başlattığı incelemede, Genel Müdür Yardımcısı Bedri Olcay Özgürce'nin oğlunun da ortak olduğu şirket ile ilgili bilgilere ulaşmak için Maliye Bakanlığı'na şirketin akçeli işleri ile ilgili bilgi istediği öğrenildi.

Kıyı Emniyeti müfettişlerinin, şirketin yaptığı işlerle ilgili istediği bilgilere Maliye Bakanlığı tarafından "İstenilen bilgi ve belgeler ticari sır kapsamındadır" denilerek olumsuz cevap verdiği belirtildi.

Salih Orakcı Ankara'ya mı gidiyor?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı'nın, kendi ekibini kurmak için TBGTH Daire Başkanı Olcay Özgürce'yi Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığı ve kendisinin seçim döneminde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na gideceği ve yerine Bedri Olcay Özgürce'nin Kıyı Emniyeti Genel Müdürü olacağı, kurumda yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Bilindiği gibi görevden alınan Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcıları Hüseyin Gani Aygün İstanbul Liman Başkanlığı'na, Vedat Çakıroğlu ve Mehmet Acardoğan ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşavirliğine atanmıştı.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gerçek
20 Ekim 2012 Cumartesi 03:33
gerçek
657 sayılı DMK' nın 28. maddesiyle getirilen ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı, Kanun' un genel gerekçesinde belirtildiği üzere yerleşmiş içtihatlar ve çeşitli çevrelerden alınmış mütalaalarda düzenlenmiştir. Yasa bu şekilde kanunla belirtilen yasaklar dışında devlet memurlarına kendi sınıflarıyla ilgili olarak kendi tüzüklerinde yasaklar koymaya ve bunların ihlali halinde disiplin hükümlerini uygulamaya imkan vermektir. Devlet memurlarına getirilen bu yasak kötüye kullanılmak suretiyle içinde bulunduğu ticari işletmeye avantaj sağlaması önlenmek istenmektedir.

Devlet memurlarının anonim ve limited şirketlere kanuni temsilci sıfatını haiz olmaksızın ve herhangi bir görev almaksızın ortak olabilmeleri, anonim şirkete ait hisse senetlerine sahip olmaları yasak kapsamında değerlendirilmemelidir. Memurların yasak kapsamında değerlendirilecek şekilde anılan şirketlere ortak olmaları veya görev almaları halinde, disiplin soruşturması açısından ceza uygulaması, 657 sayılı DMK' nın 125. maddesine göre olacaktır
bu konuda işçilerde memur gibi değerlendirilir.
şirket kurulması yasaya uygunsa etiktir,etik olmayan kamuyu zarara uğratmaktır,böyle bi şey varsa araştırılsın.yoksa masum insanlar ve hassas konular üzerinden koltuk kavgası yapmak etik değil.yeride basın değil.
88.253.226.106
Canpolata tavsiye
20 Ekim 2012 Cumartesi 01:05
Canpolata tavsiye
Ben mesleğini onuruyla şerefiyle yapan bir Kıyı Emniyeti çalışanıyım. Eğer kurumumda yanlış işler yapan birileri varsa ortaya çıkar, görevden aldırasıya kadar uğraş; meslek onurum için duacın olurum. Ben buranın bir çalışanıyım ve bu işleri yapanların sayısının 3-5'i geçmediğini tahmin ediyorum. Ama koca bir camiayı töhmet altına alarak, bu yaptığın işde sana müteşekkir olacak bir emekçi topluluğunu da karşına alıyorsun. Son S.T.Ö. açıklamaların da bu töhmet altında kalmadan dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Ben de çalıştığım kuruma hep eleştirel baksam da, şunun hakkını veriyorum ki; dünyadaki çok önemli ve tehlikeli su yolunda uzun yıllar önemli bir kaza olmaması, burada töhmet altında bıraktığınız kişilerin emeği sayesindedir. Bizlerin de hakkını vererek; çürük, şerefsiz, kendi çıkarlarını ülke menfaatinin üstünde tutanları deşifre ederseniz size yakışanı yapmış olursunuz. Önemli not: Teknik yetersizlik veya arızalı seyir ekipmanı nedeni ile boğaz geçişi uygun olmayan gemileri demire götürdüğümüz zaman şu anda bu platformda bizleri eleştiren armatör ve acentaların bizlere yaptığı ahlaksız teklifleri ve tehditleri de sırası geldiğinde bir haber yapmanızı canı gönülden isterim.
Saygılarımla...
78.176.121.225
Sedat anter
18 Ekim 2012 Perşembe 14:52
Kegm
KEGM gn. Müdürünün ısrarla yardımcısı yaptıgı Caner arseven in nasıl biri olduğunu ne kadar is bitirdiği olduğunu anlamak için son 7 yıldır neler yaptığına bir bakmak vede 86 li arkadaşlarına sormak yeterli olacaktır
78.189.22.74
Nedim Topçu
18 Ekim 2012 Perşembe 03:02
küçük adamlar
küçük adam kendisine her söylenene inanan ne söylenirse onu doğru sayan,nereye çekilirse oraya doğru giden insandır.bu insanın etkin bir konum alması zincirlerinden kurtulması bilinçlenmesine bağlıdır.sözün kısası bu "küçük adam",bu "sıradan insan" bilinçlenip kendi kendini yönetmedikçe ,kendi yazgısını kendi çizmedikçe,her zman "küçük adam" olarak kalacak,yeryüzü diktatörlerden,sömürgelerden,faşizmden kurtulamayacaktır.çünkü önemli olan büyük adamların,"üst insanların" "filozof yöneticilerin" ne düşündüğü değil,bu "küçük adamların" ne düşündüğüdür.çünkü insanların kurtuluşu onların elindedir.toplumların sahibi azınlıkta olan büyük adamların değil,küçük adamlarındır.
198.144.116.232
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim