• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Şener Petrol, Arkas Holding ve Active Shipping 21. Kış Kariyer Günleri'nin konuğu oldu

Şener Petrol, Arkas Holding ve Active Shipping 21. Kış Kariyer Günleri'nin konuğu oldu
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde düzenlenen 21.Kış Kariyer Günleri'nin 3.günü konukları Şener Petrol ve Arkas Holdıng, 4. Gün konuğu ise Active Shipping oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde düzenlenen 21.Kış Kariyer Günleri'nin 3.günü konukları Şener Petrol ve Arkas Holdıng, 4. Gün konuğu ise Active Shipping oldu. 

3. Gün ilk oturuma Şener Petrol firma temsilcileri olarak Crew Manager Mert GERÇİN ve Kaptan Seda FIRAT katıldı. Filoları hakkında bilgi veren temsilciler şuan için 5.000 - 11.000 DWT arası değişen 5 tanker gemisine sahip olduklarını söyledi. Gemide çalışan personelin genç yaş ortalamasına sahip olduğu belirtildiler. Firmaya alınacak personele gemi öncesi, gemide ve gemi sonrası eğitim verildiğini söylendi. Şirketin tanıtımı bittikten sonra öğrencilerle soru cevap şeklinde sohbet havasında konferansa devam edildi. Sonrasında Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencilerinden Erdem Aydın Bozkurt ve Hilal Karademir'in konuşmacılara plaketlerini sunmalarıyla konferans sona erdi.

21.Kış Kariyer Günleri'nin 3.gününün ikinci oturumunda ARKAS HOLDING konuk oldu. Şirket temsilcisi olarak Genel Müdür Ali İbrahim Kontaytekin, Personel Müdürü Ferit Gökdeniz, Eğitim Müdürü Hamit Naci Özyazıcı, Kaptan İbrahim Yayla ve Kaptan Engin Tuncer katıldı. Sunuma Arkas temsilcileri tarafından hazırlanan kısa film ile başlandı. Devamında Deniz Ticaret Filosu tanıtımı, şirketin tarihçesi ve personel ve stajyer alımı politikası anlatıldı. 

Tüm konuşmacılar meslekte en önemli şeyin kendimizi geliştirmek ve yabancı dile önem vermek olduğunu vurguladı. Kırk altı konteyner gemisi ile birlikte toplamda elli gemisinin olduğu Personel Müdürü Ferit Gökdeniz tarafından belirtildi.

Konferans sunumdan sonra öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etti. Akabinde Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği öğrencileri Hande İpek Yamanel , Alper Süerdem, Aybike Ceylan, Yasin Şen ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencisi Yusuf Özenir'in şirket temsilcilerine plaketlerini vermeleriyle ve toplu fotoğraf çekiminin ardından oturum sona erdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 21.Kış Kariyer Günleri'nin 4. günü tek oturumda gerçekleşen konferansa Active Shipping katıldı. Şirket adına konuşmacı olarak Crew Manager Aras Bilge Aksüyek ve DPA Ümit Kaplan konuk oldu. Bilge Aksüyek, şirketin dört tanker ve beş dökme gemisi olduğunu, Türk personelinin yanında, ağırlıklı olarak Filipinli, yabancı personele yer verildiğini belirtti. Tanker gemilerinde sözleşmelerin dört ay, dökme gemilerinde ise beş ay yapıldığı söylendi. Şirketin tanker gemilerinin Thome Group ile bağlantılı olarak çalıştığını açıkladı. Bilge Aksüyek, stajyer politikasında ön mülakat yapıldığını ve zabitan alımında gemiden önce eğitimler verildiğini belirtti. Firma bünyesine alınan stajyerlerin, stajlarından sonra da firmada zabitan olarak çalışmalarını istediklerini söyledi.

Ardından konferans öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etti. Oturum, Kaptan Tolga Çetin ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi İnanç Ekici'nin konuşmacılara plaketlerini sunmasıyla sona erdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim