• BIST 12433.5
  • Altın 6819.93
  • Dolar 43.5292
  • Euro 51.434
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Seine Nehri sağanak yağış nedeniyle taştı!

Seine Nehri sağanak yağış nedeniyle taştı!
Başkent Paris'te, hafta başından beri devam eden sağanak yağış Seine nehrinin taşmasına neden oldu. Tüm şehirde hayat durdu.

Şiddetli yağmur nedeniyle ülkenin en büyük nehirlerden Seine'in suları beş metre yükseldi. Ulusal meteoroloji ajansı Météo-France, yağmurların devam edeceğini bu yüzden de güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini duyurdu.

Paris belediyesi, şehrin ortasından geçen Seine nehrinin taşması ile meydana gelen sel baskını nedeniyle Eyfel Kulesi ve Grand Palais yakınlarındaki yol tünellerini kapatmak zorunda kaldı.

Vigicrues’den d’Austerlitz köprüsüne nehir kenarındaki yürüyüş yolu tamamen sular altında kalırken su taşkını ciddi maddi hasara da yol açtı. Dün Nehir seviyesi 5 metre yükselince nehirdeki Bateaux-Mouches adı verilen gemi gezileri de iptal edildi.

Garigliano’dan Bir-Hakeim’e yollar araç trafiğine kapatıldı.

Paris Seine ‘de nehir seviyesi 2016 yılında aşırı yağışlardan dolayı 6.10 seviyesine yükselmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim