• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Şehit denizci baba ocağında defnedildi

Şehit denizci baba ocağında defnedildi
Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak parçalanan botun çarkçısı Mehmet Genç Şalaklı köyünde toprağa verildi.

 

Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak parçalanan Kurtarma Botu'nun Çarkçısı Mehmet Genç (48), Şalaklı köyünde toprağa verildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Ekibinde Çarkçı olarak görev yapan Mehmet Genç'in cenazesi İstanbul'dan memleketi Giresun'un Görele İlçesi Şalaklı köyüne getirildi. Önce baba evine getirilen Türk bayrağına sarılı cenaze daha sonra Şalaklı Köyü Merkez Camiine götürüldü. Şalaklı köyünde düzenlenen cenaze törenine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Giresun Jandarma Alay Komutanı Selahattin Acar, Giresun İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, şehidin eşi Dilek, babası Osman, annesi Esma Genç ve çok sayıda yakını katıldı. Cenaze törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali yıldırım’da çelenk gönderdi.
Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, "Yapılan açıklamalarda belirtildiği gibi dayım Mehmet Genç ve kaptan Cemil Özben, o gün izinli olmalarına rağmen evden çağırıldı. Dayım Mehmet Genç, göreve çıkmadan önce internetten geminin kurtarılmasını ve geminin operasyonunu izliyor. Daha sonra internetten dubayı gösteriyor ve kendi gemisinin o dalgayı aşamayacağını söyleyerek çıkıyor evden. Göreve çıkarken kesinlikle sefere çıkmak gibi bir durumları yok. Bizim burada tek isteğimiz var Şile'deki sahil güvenlikteki arkadaşlar duyduklarını gördüklerini mahkemede paylaşsın" dedi.

Olayın ardından üst düzeyde kimsenin aramadığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Dayımın kayıp olmasından 6 gün sonra Bakan telefonla dayımın babası Osman dedemi arayarak baş sağlığı diledi. Onun dışında evimizi ve bizleri ne bir arayan ne de bir gelen oldu. Giresun'da bizleri birebir gelip taziye ziyaretinde bulunan başta Giresun valisi olmak üzere tüm Giresun protokolüne teşekkür ediyoruz. İnsan kendi emniyetini almadan başkalarını kurtarmaya gidemez. Gitmek istemeyen insanları tehdit zoruyla gönderdiler. Bizim hukuk mücadelemiz 18 Aralık 2012 Salı günü başlayacaktır"

genc_cenaze.jpg

genc_cenaze1.jpg

genc_cenaze2.jpg

genc_cenaze3.jpg

genc_cenaze4.jpg

genc_cenaze5.jpg

genc_cenaze6.jpg

genc_cenaze7.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Asalet
18 Aralık 2012 Salı 21:33
Mehmet gencin yakınlarına
Öncelikle başınız saolsun ve sizler dik durduğunuz sürece ve Münevvere yapılanlara basın medya nasıl sahip çıktıysa veya Pkk piçleri ceza evlerinde açlık grevine girip hükümete istediklerini yaptıra biliyorsa sizin gibi vatan evlatları bundan daha fazlasını yaptıracak asalete ve yüreğe sahiptir.size bir çok konuda yardımda bulunacaz ve destek bulacaz ve gerekirse bunu uluslar arası külüplere taşıayacaz onun için Mehemetin yakını olanlar şu adrese ulaşabileceğimiz bir mail atması önemli aydnerdem@ymail.com
85.103.184.206
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim