• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Şehir Hatları vapurlarında, hidrolik rampa sistemine geçildi

Şehir Hatları vapurlarında, hidrolik rampa sistemine geçildi
Şehir hatları vapurlarında hidrolik rampa sistemine geçildi. Sistem ilk olarak Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan İstanbul-9 vapurunda denenmeye başlandı.

Şehir hatları vapurlarında yolcu güvenliğini artırmak için hidrolik rampa sistemine geçildi. Bundan böyle vapurlarda eski tip sürgülü köprülerin yerine, otomatik olarak çalışan rampalı sistem kullanılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları yeni ve modern gemilerin inşasının yanı sıra mevcut vapurlarını da modernize ediyor. Şehir hatlarının Haliç’te bulunan tersanesinde yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu hidrolik açılır kapanır rampa geliştirildi.

Sistem ilk olarak Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan İstanbul-9 vapurunda denenmeye başlandı. 17 nostaljik vapura uygulanacak olan hidrolik rampa sistemi, eski köprülü uygulamaya göre daha geniş ve daha güvenli.

Engelliler de kullanabilecek

Rampalar, vapurlara sancak ve iskele tarafına birer adet monte edilecek. Malzemeler paslanmayan, deniz suyu, yağmur, güneş, sıcak, soğuk ve sarsıntılara dayanıklı olacak olacak. Rampalı sistemi engelli yolcular da daha rahat kullanabilecek. Tüm nostaljik vapurlara uygulanacak sistemle yolcu iniş-binişlerinde güvenlik artırılacak. Yeni sistem yolcuların, vapur iskeleye yanaşmadan ve rampa verilmeden erken inmelerinin de önüne geçilmiş olacak.

Yolcular için hareketli korkuluk

Hidrolik rampa sistemi ayrıca hareketli korkuluk modülünü üzerinde bulunduruyor. Böylece yolcular sadece bu rampa üzerinden inip binebiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş döneminde üretilen şehir hatları vapurlarında ise bu sistem mevcut.

İniş - biniş hızlanacak

Sistem sayesinde yolcu iniş-binişlerindeki süre de yarı yarıya düşüyor. Sürme iskeleyle ortalama 7-8 dakika arasında olan yolcu iniş-biniş süresi, yeni hareketli rampayla ortalama 3-4 dakikaya inecek. Böylece bir yandan vapurdaki yoğun kalabalık tahliye edilirken yeni yolcuların da gemiye geçişi sağlanacak.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
İstanbul 9
17 Kasım 2014 Pazartesi 13:56
13:56
Keseke, İstanbul 9 vapurundaki Rampayı görüp üzerındeki plakette üreticinin Cesimo Makine Otomasyon olduğunu görseydiniz. Fikrin Sehirhatlarına önerildiğini ARGE ve imalatının 2 ayda tamamlanarak Sehirhatlarına teslim edildiğini, sonra bu ARGE firmasının başına neler geldiğini, Türkiyede çözüm sunanların elini taşın altına koyanların kafasına nasıl basıldığınıda yazsaydınız.
93.222.108.138
İstanbul 9
17 Kasım 2014 Pazartesi 13:56
13:56
Keseke, İstanbul 9 vapurundaki Rampayı görüp üzerındeki plakette üreticinin Cesimo Makine Otomasyon(www.cesimo.com) olduğunu görseydiniz. Fikrin Sehirhatlarına önerildiğini ARGE ve imalatının 2 ayda tamamlanarak Sehirhatlarına teslim edildiğini, sonra bu ARGE firmasının başına neler geldiğini, Türkiyede çözüm sunanların elini taşın altına koyanların kafasına nasıl basıldığınıda yazsaydınız.
93.222.108.138
Burak
14 Ağustos 2014 Perşembe 13:42
13:42
Keşke yeni Şehirhatları vapuru fotoğrafı yerine gerçekten İstanbul-9 gemisinin fotoğrafını kullanarak haberi yazsaydınız.
78.172.192.6
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim