• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Şehir Hatları Vapur Etkinlikleri başlıyor

Şehir Hatları Vapur Etkinlikleri başlıyor
Şehir Hatları Vapur Etkinlikleri, bugün Kadıköy-Karaköy hattında "Düşlerimiz" isimli canlı performansla başlıyor.

Şehir Hatları Vapur Etkinlikleri, bugün Kadıköy-Karaköy hattında "Düşlerimiz" isimli canlı performansla başlıyor. 9 Kasım Cuma günü resmi açılışı gerçekleşen 2. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nin, Şehir Hatları Vapur Etkinlikleri,  bugün (14 Kasım Çarşamba)  Kadıköy-Karaköy hattında "Düşlerimiz" isimli canlı performansla başlıyor.

Çocuklara ve gençlere yönelik ikincisi düzenlenen güncel sanat etkinliklerini kapsayan 2. İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali'nin vapur ayağını oluşturan gösteriler 'iki arada bir derede' etkinlikleriyle sahne alıyor. Vapur gösterileri, 14 Kasım Çarşamba 14.30 Kadıköy – Karaköy seferini yapan Sarıyer yolcu vapurunda 'Düşlerimiz' isimli konserle başlıyor.

Bu yılki teması 'Düş Çocuk Gerçek Çocuk' olarak belirlenen Bienal, öğrencilerin bireysel çalışmalarına ev sahipliği yapmayı, çocuk ve gençlere kendilerini ifade etme fırsatını sunmasını amaçlarken aynı zamanda sanat ve eğitim kariyerlerinde bir basamak oluşturacak.

14 – 23 Kasım tarihleri arasında Şehir Hatları vapurlarında, ilköğretim-lise düzeyinde özel ve kamu okullarında öğrenim gören öğrenciler ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri hazırladıkları performansları sergileyecek. Bienal'in vapur etkinleri drama, teatral gösteriler, akustik ve ritim çalışmalarının yer aldığı öğrenci gruplarının sahne performanslarından oluşuyor.

Kadıköy – Karaköy ve Kadıköy – Eminönü hatlarında sergilenecek oyunlar arasında, 'Düşlerimiz', 'Gezegende Biz', 'Oyunlar Düş, Düşler Oyun', 'Yerdeki Yıldızlar', 'Çöpte Açan Çiçekler', 'Melekler Kenti' isimli gösteriler bulunuyor.

İlki İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen "İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali"nin ikincisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEGV Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı   işbirliğiyle düzenleniyor. Bienal kapsamındaki etkinlikler, Kadıköy meydanı, Şehir Hatları Vapurlarında, Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi, Kadıköy Merkez Sanat Galerisi ve MKM, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor.

DANIŞMA KURULU VE KÜRATÖRLER:

Direktörlüğünü Gazi Selçuk'un yaptığı 2.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali; İstanbul Vali Yrd. Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, TESEV Yerel Yönetimler Program Koordinatörü Fikret Toksöz, Anadolu Kültür AŞ'den Osman Kavala, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Gülçin Aksoy, Konya Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, sanatçı ve eğitimciler, Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan'dan oluşan bir danışma kurulu tarafından yürütülmekte.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim