• BIST 9668.36
  • Altın 4034.466
  • Dolar 38.7957
  • Euro 43.4582
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

SeaHawk helikopteri denize acil iniş yaptı

SeaHawk helikopteri denize acil iniş yaptı
Deniz Kuvvetleri’ne ait SeaHawk helikopteri DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı sırasında Antalya açıklarında denize acil iniş yaptı, uçuş ekibinin durumu iyi.

Deniz Kuvvetleri’ne ait SH-70 SeaHawk tipi helikopter, Dalaman yakınlarında bulunan Kayalık Mevkii’nde acil iniş gerçekleştirdi. SeaHawk helikopterinde iki pilot ve iki operatörden oluşan uçuş ekibinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SH-70 tipi bir helikopterin, DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı sırasında Antalya açıklarında teknik bir arıza nedeniyle denize acil iniş yaptığını duyurdu.

4 Personel Sağlıkla Kurtarıldı

MSB'nin açıklamasına göre, helikopterde bulunan 4 personel olayın ardından derhal kurtarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu ve kontrol amaçlı hastaneye sevk edildikleri bildirildi.

MSB, yaşanan teknik aksaklığın nedenine ilişkin teknik değerlendirme ve inceleme sürecinin başlatıldığını da kamuoyuna duyurdu. Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

TSK envanterindeki en pahalı helikopter

Türk Deniz Kuvvetleri’ne 2000’lerin başında teslim edilmeye başlanan SeaHawk helikopterleri, Sikorsky tarafından geliştirildi. Helikopter, UH-60/S-70 BlackHawk ailesinin deniz modeli.

Taşıdığı özel sonar ve sistemler ile gemi konuşlu kullanılan helikopterler, genellikle denizaltıların tespiti, arama kurtarma, personel ve malzeme nakli gibi farklı amaçlı kullanılabiliyor.

Helikopterler fiyat olarak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki en pahalı helikopter unvanına sahip.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim