• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Sea Life Akvaryum, 15 bin deniz canlısıyla büyülüyor

Sea Life Akvaryum, 15 bin deniz canlısıyla büyülüyor
Kocaman bir okyanusu keşfetme imkânı sunan SEA LIFE İstanbul, ziyaretçilerini birbirinden özel ve güzel deniz canlıları ve onların hikayeleriyle büyülüyor.

Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, 51 adet sergi tankı, yaklaşık 15 bin deniz canlısı ve onların hikayeleriyle misafirlerini büyülemeye devam ediyor. Birbirinden özel su altı canlılarını çocuklara ve yetişkinlere tanıtmaya devam eden SEA LIFE İstanbul, bu sefer sizi tatiliniz öncesi sahilde karşılaşabileceğiniz canlılar hakkında bilgilendiriyor.

Her denizi bir başka güzelliğe ve zenginliğe sahip sahillerimizde canlı çeşitliliği de oldukça fazla. Karadeniz’den Marmara’ya, Ege’den Akdeniz’e geçerken su altı dünyası ve canlıları da değişiyor. Bununla beraber, bazı canlılar her türlü çevreye uyum sağlayabiliyor ve hangi sahile giderseniz gidin görme şansınız oluyor. Genellikle 5-6 veya 7 kollu olan deniz yıldızları bu kategorinin gerçek yıldızı sayılabilir. Rejenerasyon denilen üreme şekliyle, kopan bir koldan yeni bir deniz yıldızı oluşur. Çeşitli boyutlarda ve renklerde olan bu güzel canlılar, kayalıkların üzerine yüzlerce emici ayakları sayesinde tutunabiliyor. Aynı zamanda deniz yıldızlarının beyni yoktur.

Her denizde, hatta her okyanusta görülebilen bir canlı çeşidi ise deniz analarıdır. Farklı saydam yapılarıyla her zaman ilgi çeken bu canlıların beyni, kalbi, omurgası veya organları yoktur. Dinozorlardan bile önce var olan ve vücudunun yüzde 95’i su olan bu canlılar ne yazık ki sokmaları durumunda zarar verici olabiliyorlar. Yapılarından dolayı denizde hızlı hareket edemeyen deniz anaları, genellikle küçük balık olan avlarını suda yarattıkları dalgalanma sayesinde kendilerine doğru çekiyor ve yutuyor.

Akdeniz kıyılarında tatil yapacak olanlar su altında gezinti yaptıklarında asil deniz atlarına denk gelebilir. Deniz atlarının midesi yoktur, o yüzden yaşamlarını sürdürmek için durmaksızın beslenirler. Boyları 2 santimetreden 30 santimetreye kadar değişiklik gösterebilen bu canlılar, tam anlamıyla çalçenedir, beslenme ve kur yapma esnasında birbirleriyle klik sesleri çıkararak haberleşirler. Deniz atlarında doğumu erkek yapar. Dinlenme esnasında ise uzun kuyruklarını bir cisme dolarlar ve bu şekilde akıntıda sürüklenmezler. Yavrularına hem annelik hem de babalık yapan bu narin hayvanlar, su altı dünyasının gizemli ama bir o kadar da sevimli canlıları arasında yer alır.

Deniz kaplumbağaları, popüler ismiyle Caretta Caretta’lar, yaklaşık 100 milyon yıldan beri varlıklarını sürdüren bir canlı türüdür. Dinozorlarla beraber yaşamış kara kaplumbağalarının deniz ortamına geçmiş hali olan bu canlılar, ne yazık ki günümüzde iklim değişiklikleri ve insanların doğal alanlarına çokça müdahale etmesi sonucunda nesillerinin tükenmesi riskiyle karşı karşıya kaldılar. Yaşamlarını denizde geçiren Caretta Caretta’lar sadece yumurta bırakmak için karaya çıkarlar. Ilıman iklimleri seven bu tatlı canlıları özellikle Akdeniz kıyılarında bolca görebilirsiniz.

sea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_1.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_2.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_3.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_4.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_5.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_6.jpgsea-life-akvaryum,-15-bin-deniz-canlisiyla-buyuluyor_7.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim