• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

Schramm’ın yeni römorkörüne “vaftiz töreni” düzenlendi

Schramm’ın yeni römorkörüne “vaftiz töreni” düzenlendi
Sanmar'ın Alman operatöre sattığı römorkörün “vaftiz töreni” gerçekleştirildi.

Sanmar Tersaneleri tarafından Alman operatör H. Schramm Towage için inşa edilen yeni römorkör için “vaftiz töreni” düzenlendi.

Lara König, törende Schramm’ın sahibi Hans-Helmut Schramm’ın vaftiz çocuğu olan iki yaşındaki oğlu Bo’nun adını römorköre vererek fahri annesi oldu.

Törende Hans-Helmut Schramm ve H. Schramm Towage Genel Müdürü Nico Andritter-Witt ile birlikte Robert Allan Ltd Başkanı ve CEO’su Michael S. Fitzpatrick, Orta Doğu İş Geliştirme Direktörü Oben Naki, Fairplay Towage Genel Müdürü Philip Harmstorf ve Kıdemli Satış Müdürü Finn Roppel hazır bulundu.

75 ton çekiş gücü

Sanmar’ın Deliçay serisinin bir parçası olan ve Robert Allan’ın Sanmar’a özel TRAktor-Z 2500SX tasarımını temel alan BO 75 ton çekiş gücüne ve 12 mil hıza sahip. 5,3 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip olan BO, Fi-Fi 1 yangınla mücadele sistemine sahip.

1-528.jpg

Altıncı römorkör

Sanmar filosundayken adı Deliçay XIV olan BO, Schramm’a teslim edilen altıncı römorkör olacak. Schramm’a ilk römorkörünü 2005 yılında veren Sanmar, son olarak iki sene önce de ATD römorkörü SÖNKE’yi teslim etmişti.

1926 yılında kurulan H. Schramm Towage, esas olarak Elbe nehri, Kuzey Denizi, Baltık Denizi ve Kiel Kanalı’nın kesiştiği noktada faaliyet gösteriyor. Yeni römorkör BO da, Elbe ağzında ve Kiel Kanalı’nın batı ucunda bulunan Brunsbüttel’de çalışacak.

Yeni teknolojiler devreye giriyor

Sektörün yeni teknolojilerin devreye girmesiyle birlikte büyük bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Ruçhan Çıvgın, “Bütün bu değişimlere rağmen isim verme törenleri gibi köklü geleneklerin devam etmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Bunlar geçmişle de bağlantımızı kurar. Değerli misafirlerimizin etkinliğe katılmasından büyük mutluluk duyuyorum. BO, kendi sınıfında bugüne kadarki en gelişmiş ve çevre dostu olan römorkördür” dedi.

Mükemmel römorkör

H. Schramm Towage Genel Müdürü Nico Andritter-Witt ise şunları söyledi :

“Ailelerimiz ve arkadaşlarımızla beraber hatırlanacak güzel bir etkinlik. Bu römorkör, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel ve Ocak 2024’te filomuzda başlayacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu yeni römorkörle beraber geleceğe yönelik planlarımızı güçlendiriyoruz” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim