• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Savunma Sanayi İcra Komitesi, MİLGEM İ sınıfı fırkateyn üretimi için karar aldı

Savunma Sanayi İcra Komitesi, MİLGEM İ sınıfı fırkateyn üretimi için karar aldı
Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nde sabah 09.00’da başlayan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısı tamamlandı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısında 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşüldüğü; milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri, muharip ve genel maksat helikopteri ile tank modernizasyonu ve seri üretimine ilişkin projelerle ilgili kararlar alındığı açıklandı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından bu sabah saatlerinde yapılan SSİK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda 5 milyar dolar bedelli 22 proje görüşülmüştür" denildi.

Açıklamada, "Milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projeler, farklı özellikteki füze ve akıllı mühimmat projeleri, elektronik karıştırma ve elektronik harp sistem projeleri, çeşitli kalibre ve ebatta bomba atar, tüfek ve tabanca geliştirme ve seri imalat projeleri ile ilgili kararlar alınmıştır" denildi.

Toplantıda ayrıca deni̇z platformları ve deni̇z platformlarından atılabilen füze ve silah sistemlerine ilişkin projeler, muharip ve genel maksat helikopter modernizasyonu, geliştirilmesi ve ilave seri üretimine ilişkin projeler, tank modernizasyonu ve seri üretimine ilişki̇n projeler, yeni ve ileri versiyon insansız hava araçları sistemlerinin geliştirilmesi ve mevcutlarının üretim adetlerinin artırılmasına ilişkin projeler, MİLGEM İ sınıfı fırkateyn gemi inşa ve preveze sınıfı denizaltı modernizasyonu geliştirilmesi ve üretimine ilişkin projelerle ilgili kararlara imza atıldı.

 'İ' sınıfı fırkateynler 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilecek

Ada sınıfı korvetlere kıyasla daha uzun menzilli ve daha etkin silahlarla donatılacak olan, MİLGEM İ Sınıfı İstanbul Fırkateyni daha etkin komuta kontrol ve savaş sistemlerine sahip olacak. 113 boyundaki gemiler, 14 metre genişlikte olacak. Sensörleri, silahları ve elektronik sistemleri tamamen milli imkanlarla hayata geçirilecek. Bu sistemler arasında satıhtan satıha güdümlü mermi dikek atım sistemi, 25 mm milli top, milli nokta hava savunma silah sistemi, ve milli dekoy atım sistemi bulunuyor.

Milli gemi konseptinin devamı olarak Dizayn Proje Ofisi (DPO) tarafından dizayn edilen, ilk  “İ” Sınıfı fırkateyn İSTANBUL’un inşasına bu yılın temmuz ayında başlanmıştı. 2021 yılında hizmete girmesi planlanan İSTANBUL Fırkateyni ve diğer  “İ Sınıfı Fırkateynler” 13000 ton deplasmana sahip olacak ve saatte 29 deniz mili (54 km/saat) üzerinde sürat yapabilecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
onur
21 Temmuz 2018 Cumartesi 15:30
15:30
ada sınıfı korvet ın aynısı nasıl frkateyn oluyor fark yok bu mu bizi koruyacak sizler almanlardakı fransızlardakı abd de ki ruslar dakı çin de ki hindistandaki vs baktıgımızda bu onlara göre çok basıt bir gemi hayırlı ugurlu olsun ama 147 metre diyorlardı 113 inmiş üstelik
78.250.80.222
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim