• BIST 10542.09
  • Altın 4315.485
  • Dolar 40.5424
  • Euro 46.9696
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 26 °C

Saudi Aramco'nun halka arzında tarih netleşiyor

Saudi Aramco'nun halka arzında tarih netleşiyor
Aramco'nun CEO'su Amin H. Nasser, halka arz için 2018'in ikinci yarısında hazır olacaklarını söyledi.

Dünyanın en büyük petrol firması Saudi Aramco'nun CEO'su Amin H. Nasser, şirketin halka arzına ilişkin açıklamada bulundu.

Suudi Arabistan hükümetinin halka arzın yapılacağı piyasa konusunda kararını beklediklerini söyleyen Nasser, 2018'in ikinci yarısında halka arz için hazır olacaklarını söyledi.

Nasser, petrol fiyatlarına ilişkin olarak da, "Global petrol stoklarında düşüş ve arz kısıntısı anlaşmasına bağlılıkla fiyatlar iyileşiyor" dedi.

Saudi Aramco'nun yüzde 5'inin yıl içinde özelleştirilmesi hedefleniyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın açıklamasına göre değeri 2 trilyon dolar olan şirketin yüzde 5'inin özelleştirilmesi 100 milyar dolarlık bir projesi anlamına geliyor. Bunun da dünyanın en büyük halka arzı olması bekleniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim