• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Saros FSRU Projesi ÇED Raporu kabul edildi

Saros FSRU Projesi ÇED Raporu kabul edildi
Saros Körfezi’ne yapılması planlanan Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi için hazırlanan ÇED Raporunun kabul edildiği öğrenildi. Proje, ihtiyaç halinde kullanılacak.

AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, Saros Körfezi’ne yapılması planlanan Saros (Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Terminali) FSRU Gemi İskelesi Projesi için hazırlanan ÇED Raporu’nun kabul edildiğini ve projenin ihtiyaç halinde kullanılacağını söyledi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte hemen kullanılır durumda olmayacağını, sadece ihtiyaç anında kullanılacağını belirten Aksal, "Depo olarak kullanılması düşünülüyor. Hemen gemiler gelecek değil. Hepimiz doğalgaza bağlıyız. Hepimiz ısınalım istiyoruz. En ufak bir aksaklık olmamasını istiyoruz. Bizim Trakya’nın doğalgaz ihtiyacı şu an için Marmara Ereğlisi’nden sağlanıyor. Fakat olur da yarın öbür gün bir ihtiyaç olursa bir kesinti yaşanırsa bizim elimizde stok olsun diye düşünülüyor. Bu süreçte devam ediyor. Bakanımız da bu konuda açıklama yapacaktır" dedi.

“DOĞALGAZ STOKLAMAYA  İHTİYACIMIZ VAR”

Çevreye önem verdiklerini ifade eden Fatma Aksal, "Allah göstermesin yarın öbür gün bir Marmara Depremi olduğunu düşünün. Bölgede doğalgaz nakliyatında bir sıkıntı olduğunda bundan evindeki vatandaşımızdan sanayicimize kadar herkes mağdur olacak. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için belli yerlere belli depolanmalar yapıyoruz. Çok şükür kışımızı rahatça geçiriyoruz. Rusya doğalgazı kapatırsa, İran vanayı kapatırsa ne olur diye düşünüyorduk. Stoklarımız o kadar iyi durumda ki artık biz gönül rahatlığıyla diyoruz ikisi birden kapatsa bizim kendimize yetecek doğalgazımız var. Doğalgazın vereceği zararı düşünüyorsunuz ama onun alternatifi kömürdü. Keşan’da nefes alamıyorduk. Alternatifleri çevreye daha mı az zarar veriyor? Böyle bakmak lazım. Keşan’da nefes alamadığımız günlerden bu noktaya geldik. İnşallah çok daha iyi olacak. Doğalgaz stoklamaya da ihtiyacımız var. Onun için belli işler de yapılacaktır" şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet Hüsamettin Canbilen
15 Şubat 2019 Cuma 14:38
14:38
Bu projeyi düşünüp ,hayata geçirenden Allah razı olsun.Hatta projenin kapasitesi daha da artırılıp,marmara ereğlisi terminali tamamen kapatılmalı ve tesis ilerki süreçte buraya taşınmalıdır. Zira Çanakkale boğazından geçen LNG gemileri trafiğin aksamasına ve tankerlerin Marmara denizi ve Ege denizinde yoğunluk yaratarak kirlenme ve çevre riski yaratmaktadır. Hani derler ya benim derdim bana yeter diye. Zaten petrol tankerleri ile boğaz sıkışık durumda birde her hafta 2 kez LNG dev tanker geçişinden dolayı kapatma olup en az 8 saat Çanakkale Boğazı kapanıyor. Hatta buradan bir petrol boru hattı ile Novorosisky limanından yüklenen petrol de akıtılabilir. Kazak petrolleri,Rus petrolleri bu işi yeterince yapacak kadar verimli kılabilir.
46.197.108.82
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim