• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 15 °C

Sanmar'ın elektrikli römorkörleri SAAM Towage filosuna katılıyor

Sanmar'ın elektrikli römorkörleri SAAM Towage filosuna katılıyor
Sanmar Denizcilik tarafından inşa edilen iki kardeş römorkör, Güney Amerikalı römorkör operatörü SAAM Towage'a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

"DYNAMO" ve "DYNAMO ll" adlarıyla inşa edilen kardeş römorkörler bu ayın ortasında BBC EMERALD adlı kargo gemisiyle Tuzla Limanı'ndan Vancouver'a doğru yola çıktı. Bu römorkörler SAAM Towage tarafından işletilen ilk elektrikli römorkörler olacak. Yeni alıcıları tarafından "SAAM VOLTA" ve "CHIEF DAN GEORGE" olarak yeniden adlandırıldılar.

Denizcilik medyası tarafından 'Geleceğin Römorkörleri' olarak selamlanan bir serinin parçası olan Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd'nin Sanmar’a özel ElectRA 2300SX tasarımına dayanan DYNAMO ve DYNAMO ll, iki Li-ion batarya bankası ile güçlendirilerek %100 elektrikli, sıfır emisyonlu gemiler haline getirildi.

Toplamda 23,4 m ölçülerinde, 11,85 m genişliğinde ve 5,5 maksimum su çekimine sahip olan bu kompakt römorkörler 70 tonluk bir çekme gücüne ulaşabilirken, tam kapasitede her biri CO2 emisyonlarını yılda 2.600 metrik ton azaltıyor.

Çevre dostu yeşil kimliklerini daha da artıran bir hareketle, römorkörler British Columbia elektrik şebekesinden temiz enerji kullanılarak şarj edilecek.

SAAM Towage, British Columbia'daki dokuz liman da dahil olmak üzere Güney, Orta ve Kuzey Amerika'da faaliyet gösteriyor.

DYNAMO ve DYNAMO ll, Sanmar'ın Tuzla'daki özel olarak inşa edilmiş tersanesinden ayrıldıktan ve son denize elverişlilik testlerini başarıyla tamamladıktan sonra, iki adet 400 tonluk vinç gerektiren bir manevrayla BBC EMERALD'e çekildi.

Gatun Gölü'ndeki su seviyelerinin düşük olması nedeniyle Panama Kanalı'nı kullanan gemi sayısındaki kısıtlamalar nedeniyle BBC EMERALD, yaklaşık 60 gün sürecek bir yolculukla Macellan Boğazı üzerinden Vancouver'a ulaşacak.

Sanmar, Robert Allan Ltd ve SAAM TowageDYNAMO projesinin her aşamasında yakın işbirliği içinde çalışıldığını açıkladı. SAAM Towage'ın Mühendislik ve Geliştirme Müdürü Pablo Cáceres, elektrikle çalışan römorkörler için "Daha sürdürülebilir operasyonlara doğru ilerlemenin ve işimizi geleceğe taşımanın yolunu temsil ediyor" dedi.

Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın ise şunları söyledi:

"ElectRA serimiz, sektörümüzün çevre üzerindeki etkisini azaltma çabasında büyük bir ilerlemeyi temsil ediyor. Sanmar'ın çevreye duyarlı sürdürülebilir bir römorkaj sektörüne öncülük etmesinden gurur duyuyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi, gezegenimizi koruma ihtiyacı hem iş dünyasının hem de düzenleyici kurumların gündeminde giderek daha fazla yer aldığından, Geleceğin Römorkörleri ürünümüz dünyanın dört bir yanındaki operatörlerden büyük ilgi görüyor."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim