• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Samsun’da Gemi İnşaatı Ve Deniz Bilimleri Fakültesi kuruluyor

Samsun’da Gemi İnşaatı Ve Deniz Bilimleri Fakültesi kuruluyor
Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi kuruluyor. Fakültenin Dekan Vekilliği’ne Prof. Dr. Arif Gönülol atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü,Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesine Dekan Vekilliği’ne Prof. Dr. Arif Gönülol’u atayarak bölümlerinin kurulmasına hız kazandırdı.

Görevine başlayan Prof. Dr. Arif Gönülol, Fakültenin hedefleri ve açılması için hazırlıları son aşamaya gelenbölümleri hakkında bilgi verdi. Arif Gönülol,globalleşen ve teknolojik olarak gelişen dünyamızda deniztaşımacılığının ön plana çıktığını ve sektörün eğitimli personel ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi.Prof. Gönülol, “Üniversitemiz dünyada ve ülkemizde ivme kazanan bu sektöre bilimsel olarak destek olmakmaksadı ile Samsun’un coğrafi yapısı, şehrin denizcilik geçmişi ve üniversitemizin bölge üniversitesi olmasıkimliğini de ön plana çıkararak, özelde bölgemizin ve genelde ülkemizin ihtiyaç duyduğu küçük ve büyükçaplı gemilerin tasarımı, yapımı, makinelerinin işletilmesi, güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerin denizbilimlerine uyarlanması, deniz ulaştırma, işletme yanında, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma yapannitelikli insan gücünü hem ülkemiz hem dünyamız için yetiştirmeyi temel amaç olarak hedeflemiştir” dedi.

Dekan Gönülol, Gemi İnşaatı ve Deniz BilimleriFakültesi’nde ilk etapda 5 bölümünaçılmasını planladıklarını, çok yakında dosyalarıYükseköğretim Kurulu’na sunulacaklarınıdile getirdi. 

Gönülol, açılması planlanan bölümleri şöyle sıraladı:

1. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği
2. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
3. Gemi İnşaatı ve Gemi MakineleriMühendisliği
4. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
5. Gemi makineleri İşletme Mühendisliği
 
Prof. Dr. Arif Gönülol, açıklamalarını “Fakültemiz;ülkemiz, ilimiz ve üniversitemiz adınabüyük bir sevinç ve gurur kaynağı olacaktır.” diyerek bitirdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hadi
12 Mayıs 2016 Perşembe 02:18
02:18
Üç tarafı denizlerle çevrili olup denizcilik ulaştırmada inşaatta en pasif ülkelerdeniz. Özelleri çıkarsak toplamda 3 tane fakülte var. Denizcilik bakanlığı bile daha iki yıla kadar yoktu. Ben denizcilik okulunda okudum toplamda 3 tane öğretmen bulamadıkları için 4 senede güverte bölümü açılamadı ki bütün similatörlerde vardı. Bilmiyorum en son samsun tekkeköye çok büyük bi tersane yapılıyordu umarım oda biter önümüz açılır.
217.118.93.165
DENİZCİ
22 Şubat 2016 Pazartesi 11:26
11:26
Arkadaşlar hakikaten bu fakülteye ihtiyaç varmı ? Ülkemizdeki bu bölüm mezunları yeterince çoğaldı gibime geliyor. Ben YÖK!ün bu konuda hakikaten bir ihtiyaç var mı diye araştırma yaptığına inanmıyorum. Bölüm isimlerini bile ünüversitelere bırakıyorlar bir dönem bunlarla mücadele ettim. Ama bakıyorum bir şey değişmemiş. Umarım hakikaten ihtiyaç hasıl olmuştur da açılıyordur ama görünen köy klavuz istemez sayı bayağı arttı bu bölüm mezunları artık işsiz gezmeye başladılar bilginiz olsun. selamlarımla
212.174.131.15
denizci
21 Şubat 2016 Pazar 11:26
11:26
Onune gelen denizcilik okulu aciyor, sonu nereye gidecek hic dusunmuyor, denizcilik okullari kolay acilmasi gereken okullardan degil, acilmasi zor okullardan olmasi gerekir, bunlarin amaci kaliteyi ve piyasayi dusurmek. ,
85.108.217.155
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim