• BIST 9538.11
  • Altın 2485.863
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.7921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 21 °C

Şakran Yat Limanı için ÇED toplantısı

Şakran Yat Limanı için ÇED toplantısı
Aliağa’nın Yenişakran Beldesi Bozburun mevkiinde yapılması planlanan Şakran Yat Limanı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Müdürlüğü tarafından Aliağa’nın Yenişakran Beldesi Bozburun mevkiinde yapılması planlanan Şakran Yat Limanı Projesi  için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı  yapıldı. 

Projenin fiziksel ve teknik özelliklerinin anlatıldığı toplantıda projenin işletme ve inşaat aşamasında istihdama katkı sağlayacağı, ekonomik ve sosyal aktiviteleri artıracağı ve turizm faaliyetlerini canlandıracağı vurgulandı.

5 YAT LİMANI PROJESİNDEN BİRİ OLACAK

İzmir bölgesinde planlanan 5 yat limanından birisi olacak proje için hazırlık çalışmalarına başlanırken proje ile gelecek yatlara akaryakıt ve güvenlik hizmetleri verilmesi, yatların barınma ve bağlama ihtiyaçlarının giderilmesi, yatçıların atıkları ve atık sularının kabul edilmesi amaçlanıyor. Dolfen  Mühendislik  ve Danışmanlık adına Genel Müdürü Yasemin Özgen “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yer tespiti için uygun gördüğü proje Kuzey Ege Çandarlı Liman’ına 3 km uzaklıkta, yer alacağı toplam alan ise 130 bin metrekare olacak. Faklı boyutlarda 400 yat buradan hizmet görecek. Liman ile yaklaşık 1200 metre ana dalga kıran,400 metre boyunda da tali dalga kıran planlanıyor. Projenin oluşturulması sırasında bakımdan ve onarımdan kaynaklanan atıklar lisanslı bertaraf tesislerine taşınacağı, evsel atık sular atık su arıtma tesislerine taşınacak. Periyodik olarak Bakım ve onarımlar yapılacak” dedi

“PROJE BÖLGEYE FAKLI BİR VİZYON GETİRECEK”

Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz 2010 yılında Liman Projesi ile ilgili Bakanlığa bizzat talepte bulunduğunu belirterek, “ Bölge çok dinamik bir yer. Aliağa çok hareketli bir yer. Bu canlılığın içinde bir tane marina yok. Bölge için düşünülen beş  önemli yat limanı projesi içinde yer alması bölgeye farklı bir vizyon getirecektir” dedi.

Halkın katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sonrası görüş ve öneriler alınırken katılımcılar “Bu proje halk olarak bizi mutlu etti. Denizciliğin ilerlemesi ve gelişmesi için önemli bir adım olacak. Aliağa ve Yenişakran’ a hareketlilik gelecek. Burada en büyük görev Çevre İl Müdürlüğü ve Çevre Bakanlığı’na düşüyor. Çevreye duyarlı bir proje olmasını bekliyoruz. Bu proje ile bölgenin ihtiyacı olan marina ve yat limanı ihtiyacını karşılayacak inancındayız” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ŞAHİN
18 Mart 2015 Çarşamba 17:53
17:53
Bunca İnsana İş Olanağı Sağlanacak Bir Proje Ve Elbete Ki Yerli Esnafa Da Bir Çok Yararı Olacağı Muhakkak.Teşekkürler Emeği Geçen Ve Geçecek Herkese...
85.106.144.72
salih
22 Mart 2014 Cumartesi 14:58
katliama hayır !
güzelim yerin içine edeceksiniz istemiyoruz marina biz böyle mutluyuz.
176.41.239.49
Bay capone
17 Mart 2014 Pazartesi 09:37
Dünya menfaatleri
Şu içinde yaşadığımız dünyada çok doğal güzellikler mevcuttur biz şakran halkı olarak bu güzelliklerin içinde bizlerde nasibimizi almaktayız.Siz değerli büyüklerimin bu projeyi yapmaktaki gayesi amacını pek anlayamadık menfaatler uğruna bizleride yakmayın unutmayın Doğan'ında bizden hakkı vardır. Elbette alır.
88.249.193.76
hasan bağcı
27 Temmuz 2013 Cumartesi 17:30
teşekkürler
Emeği geçenlere teşekkürler.
78.175.2.62
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim