• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Sakız Adası-Çeşme arası feribot seferleri başladı

Sakız Adası-Çeşme arası feribot seferleri başladı
Sakız Adası ile Çeşme arasında feribot seferleri, 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Ege kıyılarıyla Yunanistan adaları arasındaki feribot seferleri, 2 yıl aradan sonra yeniden başlaması turizmcileri ve esnafı mutlu etti.

Yaz rezervasyonlarının şimdiden başladığını ifade eden Sakız Adası Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Yorgos Passas, “2 yıldan sonra nihayet yeniden buluşma zamanı geldi. Son sekiz yıldır yerli turistten sonra en çok Türk turist adamızı ziyaret ediyor. Komşu Çeşme ve İzmir ile ilişkilerimiz çok iyi, Türk dostlarımızla son yıllarda sayısız dostluklar kurduk” dedi.

COVID-19 salgını nedeniyle turizmde zor zamanlar geçirdiklerini ifade eden Passas, “Türk turistlerin adaya gelemediği bu süreçte iç turizme yoğunluk verdik. Kısıtlamalar ve aşısız kişilerin seyahat edememesi sektörde yara açtı. 2022 için çok iyimserim. Yaz için rezervasyonlar şimdiden başladı ve otellerin verilerine göre, iyi bir gidişat hâkim. Türkiye’den gelen ziyaretçiler ada turizminde büyük yer tutuyor. Salgındaki gerileme ile birlikte hayatlarımızda normalleşme umuyoruz. Artık zor durumun geride kaldığını ve daha iyi günlerin bizi beklediğini hissediyoruz. Bu yıl, 2019'un da ötesinde bir ritim yakalayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Salgının ikinci yılında Türk ziyaretçilerinin olmamasının sadece pazarı değil aynı zamanda konaklamayı, lokanta ve perakende satış mağazalarında da hissedildiğini anlatan Kuzey Ege Eyaleti'nin Turizm, Ulaşım ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nikos Niktas, Sakız Adası'na 2017'de 84 bin 675 ve 2019'da 61 bin 590 Türk ziyaretçinin geldiğini belirtti.

Sakız Adası ile Çeşme feribot seferlerinin fiilen başladığını belirten Turyol Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı, diğer adalar ile hukuki zeminin hazır olduğunu ve seferlerin başlayabilmesi için liman ve seferlerin hazırlık yaptığını ifade etti.

İzmir’e alışveriş için gelmek isteyen Yunanlara sefer planlaması yaptıklarını söyleyen İnandı, “Hafta sonu Sakız Adası’na Türkiye’den 52 yolcu getirdik. Karşılama gayet sıcaktı. Yunan tarafında da zaten oradaki esnafın ciddi bir beklentisi var. Türklerin oraya gelmesinden gayet memnun. İlk etapta Yunan turistin Türkiye'ye akın edeceğini düşünüyoruz. Biz Yunan turistlere gelecek cumartesi için günübirlik Türkiye turunu satışa açtık. Yoğun talep nedeniyle telefonlara yetişemedik” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim