• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Sahil Güvenlik Samsun'da göz açtırmadı

Sahil Güvenlik Samsun'da göz açtırmadı
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Karadeniz'de 2012 yılında da başta yasadışı avcılık olmak üzere her türlü kaçakçılık ve deniz kirliliği olaylarına karşı etkin ve süratli müdahale etti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 2012 yılında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın başta yasadışı avcılık olmak üzere her türlü kaçakçılık ve deniz kirliliği ile yaptığı faaliyetler hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Vali Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamasında, “Samsun ili sınırları içerisinde denizde genel kolluk olan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve bağlısı unsurlar tarafından 2692 sayılı Kanun’da belirtilen yetkileri çerçevesinde geçmiş yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da başta yasadışı avcılık olmak üzere her türlü kaçakçılık ve deniz kirliliği olaylarına karşı etkin ve süratli müdahale edilmektedir. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın en önemli görevlerinden biri de denizde ‘arama kurtarma’ görevidir.

Bünyesinde bulundurduğu modern ve süratli botları, dalış timleri ve helikopterleri ile bölgemizde meydana gelen arama kurtarma faaliyetlerine en kısa zamanda reaksiyon gösterilmektedir. Bu kapsamda Samsun ilinde Samsun Valiliği ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafında alınan önlemler neticesinde deniz sorumluluk alanlarında arama kurtarma olaylarında geçen yıllara nazaran önemli ölçüde azalma meydana gelmiştir. 2012 yılında ilimiz sorumluluk sahası içinde denizlerimizde 9 olay meydana gelmiş ve bu olaylarda 11 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin kendine has özelliğinden dolayı Samsun’da de balıkçılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yürütüldüğünü belirten Vali Aksoy, “Bu kapsamda Karadeniz’de küçük boyda balık avcılığı başta olmak üzere yapılan yasadışı avcılık nedeniyle denizlerimizdeki balık popülasyonu her geçen yıl biraz daha azaltmaktadır. Bu çerçevede Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı her türlü yasadışı avcılıkla mücadele etmektedir. 2012 yılı içinde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerince yasadışı su ürünleri avcılığı yapan; 5 bin 641 adet balıkçı teknesi kontrol edilmiş, 302 adet gemi/tekneye idari işlem yapılmış, toplam 1 milyon 442 bin 526 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yasadışı yollarla avlanan 373 bin 55 ton balığa el konulmuştur.Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından denizlerimizde can ve mal emniyetinin sağlanması maksadıyla; Samsun il sınırları içinde denizlerimizde; 902 adet gemi/tekne kontrol edilmiş, yapılan kontrollerden 74 adet gemi/teknenin çeşitli yasadışı faaliyetleri nedeniyle resmi makamlara sevk edilmiştir. Her türlü deniz kirliliğinin önlenmesinde ve denizlerimizin korunmasında önemli ölçüde görev alan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından 2872 Çevre Kanunu hükümlerince toplam 155 adet gemi/tekneye 237 bin 493 TL idari para cezası uygulanmıştır” diye konuştu.

Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından 2012 yılı içerisinde vatandaşların balıkçılık, deniz kirliliği, deniz turizmi vs. konularda mevcut mevzuat konusunda bilgilendirilmesi maksadıyla; denizle uğraşan balıkçı, turizmci, acente vs. yetkili kişilerine 46 adet “Sahil Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” icra edildiğini, bu toplantılara 994 kişinin iştirak ettiğini ifade eden Aksoy, şu bilgileri verdi:

“Her türlü kaçakçılık faaliyetlerin önlenmesinde akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede önemli adımlar atan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) adına 2012 yılında 132 adet denetim yapmıştır. Yapılan bu mücadeleler neticesinde 2010 yılında 3 bin 717 litre, 2011 yılında 684 bin 41 litre, kaçak akaryakıt kullanımı tespit edilmesine karşın yapılan etkin denetim ve kontroller neticesinde 2012 yılında herhangi bir olaya rastlanılmamıştır.

Gemiler ve tekneler tarafından alınan ÖTV’siz yakıtın usulsüz kullanımı konusunda ülkemizin vergi kaybının önlenmesi maksadıyla yapılan denetimler sonucunda, 2012 yılında toplamda 52 bin 26 litre ÖTV’si indirilmiş yakıtın usulsüz kullanımından dolayı yasal işlem uygulanmıştır.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve bağlı unsurlar tarafından 2692 sayılı Kanun kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da denizlerimizde can ve mal emniyeti ile güvenlik ve asayişin sağlanması maksadıyla; Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve bağlısı unsurlar tarafından tüm personeli ile özverili çalışmalar sürdürülmekte, bu konuda halkımızın 7 gün 24 saat ücretsiz ulaşabileceği ALO 158 ihbar hattına vereceği destek büyük önem taşımaktadır.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim