• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gezi teknelerine uyarı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gezi teknelerine uyarı!
Düğün, nişan gibi organizasyonları için kullanılan teknelerde nihayet zamanda kapasitesinin çok fazla üzerinde yolcu alınmasının faciaya davetiye çıkardığını ifade eden Sahil Güvenlik, tekne sahiplerini ikaz etti

Sahil Güvenlik Alo-158 hattına e-mail ve sözlü olarak gelen, İstanbul Boğazı, Adalar ve Marmara Denizi’nde yolcu taşımacılığı yapan işletmelerin kapasitelerinin üzerinde yolcu aldığı yönündeki ihbarların sayısı arttı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik  Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı gemi ve bot timleri kısımda denetimler yapmaya başladı. Denetimlerde çok fazla sayıda tekne ve geminin çok yolcu taşıdığı tespit edildi. Yolcuların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan gemiler cezai işlem için İstanbul Liman Başkanlığı’na acıkladı . Gemilere bin ila 5 bin TL arasında farklılıkları bulunan cezalar kesildiği öğrenildi.

Kaptanlar takip etsin

Sahil Güvenlik Komutanlığı timlerinin denetimlerinde aşırı yolcu taşıyan gezi teknesi ve gemi kaptanlarının “Liman Başkanlığı’nın tanıdığı muafiyet kararları ve istani kararları var, bu kararlar olduğundan dolayı çok yolcu taşıyabiliyoruz” mazeretini önü sürdüğü öğrenildi. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim imzasıyla başta İDO olmak üzere İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul Liman Başkanlığı, İstanbul Şehir Hatları İşletmelerine, DENTUR, TURYOL gibi firmalara ikaz veri (bilgi) notu gönderildi. Yazıda firmalara ‘kaptanlarınızı eğitin ve uyarın’ denilirken, İstanbul Liman Başkanlığı’na Marmara, İstanbul Boğazı ve Adalar bölgesinde taşımacılık yapan hiç bir gemi ya da firma için istisna ve muafiyet uygulamasının olup bulunmadığı da soruldu.

Fazla yolcu alan tekne seferden alıkonulur

Denizde Can ve Mal Koruma Hakkındaki Kanuna göre, taşıma haddinden çok yolcu ve yükle yolculuk yapan gemi ivedi bir biçimde seferden alıkonularak en yakın elverişli limana çekilir. Gemideki çok yolcu ve yükün gideceği yere götürülmesi için lazım gelen bütün masraflar donatan tarafından karşılanır. Ayrıca gemi donatanına gemi ya da teknenin ağırlık ve kapasitesine göre bin ile 10 bin TL arasında cezalar kesilmesi öngörülüyor. Gemiyi kaptanına ise bu cezaların üçte biri bunun yanı sıra verilir. Geminin limana çekilmesi, limanda tutulması ve çok yükünün boşaltılması dolayısıyla oluşan bütün masraflar ile idarî nakit cezaları eksiksiz olarak ödendiği ya da idari nakit müeyyidesi tutarı kadar teminat gösterildiği takdirde gemi serbest bırakılır.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mahmut
17 Haziran 2015 Çarşamba 19:15
19:15
tabi yayınlamazsınız adam olsunlar
105.143.81.176
mahmut
17 Haziran 2015 Çarşamba 16:41
16:41
zaten sahil güvenlikteki o denet yapacak personelinde bir egitim den geçmesi ve insanlara artiş gibi davranılmayacağını dünyayı onların yaratmadığını adam gibi bir egitim verilip öğretildikden sonra bunları piyasaya salın boş yere de insanları günaha sokmayın
105.143.81.176
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim