• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Sahil Güvenlik ekiplerinin tekne ve plaj denetimleri turistlere güven verdi

Sahil Güvenlik ekiplerinin tekne ve plaj denetimleri turistlere güven verdi
Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı’nca "turizmin başkenti" olarak nitelenen Antalya'nın 650 kilometrelik sahil şeridindeki binlerce tekne ve plajlarda yapılan Kovid-19 denetimleri yerli ve yabancı turistleri memnun etti.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, mavi tura çıkan tatilcilerin sağlığı için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri botlarla sıkı denetim gerçekleştiriyor.

Denizi, kumu, güneşi kadar hayalleri süsleyen tekne turlarıyla da öne çıkan Antalya'da, mavi turlarda da hareketlilik yaşanıyor.

Tatilcilerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında daha dikkatli olmaları, sağlıklı ve güvenli bir tatil deneyimi yaşamaları için teknelerde ve plajlarda denetimler artırıldı.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı'nca, 11 botla Gazipaşa'dan Kaş ilçesine kadar yaklaşık 650 kilometrelik alanda binlerce teknede ve 141 plajda denetimler gerçekleştiriliyor.

Sürat botlarıyla tur teknelerine yanaşan ekipler, İngilizce, Rusça başta olmak üzere farklı dillerde tatilcileri maske takmaları, sosyal mesafeye uymaları ve hijyene dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.

Teknelerin ziyaretçi kapasitelerini de kontrol eden ve bir ayda 2 bin 112 teknede denetim gerçekleştiren ekipler, turistlerin sağlığı için denetimlerini sürdürüyor.

Antalya Yat Limanı Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan, yaptığı açıklamada Kovid-19 tedbirleri kapsamında teknelerin yolcu kapasitelerini azalttığını söyledi.

Personelin ve turistlerin sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Demircan, "Misafirlerimizi teknelere alırken mutlaka ateş ölçümünü yapıyoruz. Maskesi olmayanlara, maske veriyoruz. Yolcularımız kadar bizim de can güvenliğimiz önemli." diye konuştu.

TURİSTLER DENETİMLERDEN MEMNUN

Tekne turuna çıkan Rus turist Mihaela Postolachi de Türkiye'yi çok sevdiğini, daha önce 4 yıl Antalya'da yaşadığını dile getirdi.

Mavi tura çıkmayı sevdiğini anlatan Postolachi, "Burada olmaktan çok mutluyum. Personel maske takıyor, herkese maske veriliyor ve mesafeye dikkat ediliyor. Antalya'da tatil yapmak güzel ve çok güvenli. Koronavirüs için tüm tedbirler alınıyor." ifadelerini kullandı.

Eşiyle Samsun'dan tatile gelen Bünyamin Erdoğmuş ise tatile çıkmadan önce endişelendiklerini ancak tedbirleri görünce mutlu olduklarını vurguladı.

Konakladıkları otelden tura çıktıkları teknelere kadar tüm alanlarda sıkı tedbirler olduğuna değinen Erdoğmuş, "Çok rahat bir tatil geçiriyoruz." dedi.

denetim_3-001.jpgdenetim_2-002.jpgdenetim_1-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
01 Eylül 2020 Salı 14:19
14:19
Fotoğraf çok anlamlı olmuş. Sahil güvenlik kanatlarını kartal gibi açmış, dikkatinden hiçbir şeyi kaçırmadan sakince tekneleri gözetliyor. Oh, herkesin içi rahat etti yani.
77.12.205.35
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim