• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Sahil Güvenlik botuna komutan oldu

Sahil Güvenlik botuna komutan oldu
Antalyada yaşayan lösemi hastası Gökhan Çonun gemi komutanı olarak bot kullanma hayali kurması üzerine ailesi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiyeye başvurdu.

Antalyada yaşayan lösemi hastası Gökhan Çon'un gemi komutanı olarak bot kullanma hayali kurması üzerine ailesi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiyeye başvurdu.

Antalya'da yaşayan 15 yaşındaki lösemi hastası Gökhan Çon'un Sahil Güvenlik Komutanlığı botuna komutanlık etme hayali, ailesinin başvurusu üzerine Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye tarafından Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan izinle gerçekleştirildi.

Derneğin Çon'un hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı müracaat olumlu karşılandı. Verilen özel izinle 15 yaşındaki lösemi hastası çocuğun en büyük hayali gerçeğe dönüştü.

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye Genel Müdürü Nihan Özhüsrev, dernek yetkilileri ve babası Mehmet Çon ile Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na gelen Gökhan Çon'u, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan, bot komutanları Yüzbaşı Gürhan Alan ve Başçavuş Melih Geçgil karşıladı.

Gökhan Çon'a özel olarak yaptırılan "Yüzbaşı" kıyafeti giydirildi.
"Yüzbaşı" olarak Bodrum'daki marinada bulunan tekneleri denetleyen Gökhan Çon, tekne kaptanlarının evraklarını kontrol ederek bir süre sohbet etti. Çon, daha sonra Denizcilik Müzesini gezerek gemi ve botları inceledi.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı TCSG 310 botuna
"Yüzbaşı" olarak komuta etmek için gelen Gökhan Çon, personel tarafından selamlanarak karşılandı. TCSG 310 botu hakkında bilgi alana Çon, daha sonra "Bismillah, halatlar fora" talimatı vererek iskeleden ayrıldı. Bu sırada Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan, telsiz anonsuyla Çon'a görevinde başarılar diledi.

-Senaryo gereği kaçakları yakaladı-

TCSG 310 botu ile göreve başlayan Yüzbaşı Gökhan Çon, Bodrum açıklarında deniz seyri yapan TCSG 1 botunu selamlayarak el salladı. Bu sırada Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan telsizle Bodrum açıklarında yasa dışı göç ihbarı yapılması üzerine "Yüzbaşı" Çon, TCSG 1 botu ile ortak operasyon başlattı. TCSG 310 ve TCSG 1 botları, "Gökhan Yüzbaşı" komutasında kısa süre içerisinde kaçakları yakaladı. Gökhan Çon, TCSG 310 botundan TCSG 1 botu personelini selamlayarak çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Operasyonun sona ermesinin ardından "Yüzbaşı" Gökhan Çon, bir süre joyistiğe geçerek dümeni eline aldı. Gökhan Çon'un botu kullanırken yaşadığı keyif, adeta gözlerinden okundu.

Gökhan Çon komutasındaki TCSG 310 botu, yaklaşık 2 saat süren görevin ardından limana demirledi. "Gökhan Yüzbaşı", Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Fatih Erkan'a seyir sonu raporu verdi. Albay Fatih Erkan ile gemi komutanı Yüzbaşı Gürhan Alan, Gökhan Çon ve babası Mehmet Çon'a çeşitli hediyeler vererek ziyaretçi defterini imzalattılar.

Albay Fatih Erkan, Gökhan Çon'a hayatının ilerleyen döneminde başarı dileyerek, Çon'u mutlu etmenin verdiği sevinci yaşadıklarını dile getirdi.

-"Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum"-

Gün sonunda duygularını paylaşan Gökhan Çon, unutamayacağı, hayal bile edemeyeceği bir gün yaşadığını söyledi. Tek hayalinin Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarında kaptan olmak olduğunu vurgulayan Çon "Bu hayali gerçekleştirdim. Çok heyecanlı, çok sevinçliyim. Tek hayalim gerçekleşti çok mutluyum. İstediğim her şey oldu. Botta yüzbaşı olarak görev yaptım. Botu kullandım ve bir operasyon gerçekleştirdim" dedi.

Gemide en çok yaptığı manevralar ve dalgalardan etkilendiğini anlatan Çon, hedefinin Sahil Güvenlik'te kaptan olmak olduğunu söyledi. Baba Mehmet Çon da yaşananların kendisini çok etkilediğini ifade ederek "Antalya'dan buraya gelirken bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Sadece botu gezer, dolaşır, tekrar döneriz diye düşünüyordum. Ama yaşadıklarım beni çok etkiledi" diye konuştu.

Her şeyin hayallerinin çok üzerinde olduğunu belirten Çon, "Gökhan sevinmiştir, ama daha çok ben etkilendim, ben sevindim diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize unutamayacağımız bir gün yaşattılar. Gökhan çok sıkıntılı bir süreç atlattı. Artık daha mutlu olur inşallah, daha güzel günler yaşarız" diye konuştu.

-Hastalıkla mücadele eden çocukların hayallerini gerçekleştiriyorlar-

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye Genel Müdürü Nihan Özhüsrev ise 40'dan fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir dernek olduklarını ifade etti.

Misyonlarının 3 ile 18 yaş arası hayati tehlike taşıyan hastalıkla mücadele eden çocukların hayallerini süsleyen bir dileklerini yerine getirmek olduğuna işaret eden Özhüsrev, sahip olmak, olmak, tanışmak ve gitmek adı altında 4 tip dileği yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Özhüsrev, Türkiye'de belki daha önce hiç yaşanmamış bir dilek gerçekleştirme şansı yaşadıklarını dile getirerek, "Bugün Gökhan evladımızın 'olmak' dileğini yerine getirdik. Dilekçemize çok kısa sürede cevap veren ve kusursuz bir dilek gerçekleştirmemizi sağlayan Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz ilgi gösterdiler. Gökhan'ın dileği Türkiye'de yılın dileği oldu" dedi.

Türkiye'de 3 binden fazla gönüllü ordusunun derneklerine katkı sağladığını bildiren Özhüsrev, şunları kaydetti:

"Gönüllüler çocuklarımızın dileklerini alıyor. Zamanı geldiğinde ve parasal gücümüz yettiği ölçüde bu dilekleri yerine getiriyoruz. Bağışlarla işleyen bir dernek olduğumuz için bazen beklemek gerekiyor. Onun için herkesi bağış yapmaya davet ediyorum. Sadece çocuğun dileğini gerçekleştirmiş, çocuğa manevi bir ilaç vermiş olmayacaklar, ailelerine de bir tutunma umudu verecekler."

-"Biz de onun sayesinde güzel bir gün yaşadık"-

Programın gerçekleşmesine maddi katkı sağlayan iş adamı Emir Kunt, derneğin hem yardım ettiği kişiye hem de yardım edene hissettirdiklerinin çok özel bir duygular olduğuna dikkati çekti.

Gökhan'ın tahmin ettiklerinden de güzel bir gün yaşadığını vurgulayan Kunt, şöyle dedi: "Biz de onun sayesinde güzel bir gün yaşadık. Sadece hasta olan değil tutkularına erişemeyen çocukların da hayalleri yerine getirildi. İnşallah bundan sonra diğer çocukların hayalleri de dernek tarafından takip edilir ve yerine getirilir. 'Türk Yatçıları Dalgalı Sohbetler' isimli bir kitap yazmış, kitaptan elde edeceğim gelirle denizle ilgili bir şey yapmaya karar vermiştim. Dernek ile yaptığımız görüşmede deniz sevdasıyla ilgili bir dilek varsa önceliğin ona verilmesini istedim. Bu sayede benim de Gökhan'ın da hayali gerçekleşmiş oldu."

losemi_hastasi.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim