• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sahil Güvenlik, 24 saatte 407 kaçak göçmen yakaladı

Sahil Güvenlik, 24 saatte 407 kaçak göçmen yakaladı
Sahil Güvenlik ekipleri, son 24 saat içerisinde, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya ve Mersin’de gerçekleşen 8 olayda toplam 407 düzensiz kaçak göçmen yakaladı.

Sahil Güvenlik ekipleri bir yandan hayat kurtarırken diğer yandan da kaçak göçmenlerin yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmasına engel oluyor. 

5 Mayıs'ta saat 05.24’te İzmir’in Çeşme ilçesi Dalyan Top Burnu önlerinde hareketli lastik bot içerisinde bir grup düzensiz bulunduğu ihbarını alan ekipler, lastik bot içerisindeki 42 Suriye, 14 Afgan, 5 Kuveyt ve 2 Eritre uyruklu olmak üzere toplam 63 düzensiz göçmeni yakaladı. Aynı tarihte yine Çeşme’nin Uçburun Toprak Ada önlerinde hareketli lastik bot içerisinde bir grup düzensiz bulunduğu ihbarı alındı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından bahse konu lastik bot içerisindeki 41 Suriye ve 2 Yemen uyruklu olmak üzere toplam 43 düzensiz göçmen yakalandı.

Saat 06.12’de görevli Sahil Güvenlik kara aracı tarafından, Antalya’nın Kaş ilçesi önlerinden bir grup düzensiz göçmenin denize açıldığı bildirildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edilen hareketli lastik bot durduruldu ve içerisindeki Suriye uyruklu 38 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca karada tespit edilen Suriye uyruklu 2 düzensiz göçmenin ise Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanması sağlandı.

Ardından 07.06’da, görevli Sahil Güvenlik helikopteri tarafından Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Karaada önlerinde hareketli lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından bahse konu lastik bot içerisindeki Suriye uyruklu 49 düzensiz göçmen yakalandı. 

Aynı gün İzmir’in Dikili ilçesi önlerinde hareketli lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunduğu bildirildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu, lastik bot içerisindeki Suriye uyruklu 55 düzensiz göçmeni yakaladı. 6 Mayıs'ta ise saat 01.20’de, görevli Sahil Güvenlik botu tarafından, yine İzmir’in Dikili ilçesi Bademli önlerinde hareketli lastik bot içerisinde bir grup düzensiz tespit edildi ve bahse konu lastik bot içerisindeki 15 Orta Afrika, 12 Senegal, 8 Angola, 8 Suriye, 1 Moritanya ve 1 Togo uyruklu olmak üzere toplam 45 düzensiz göçmen yakalandı.

6 Mayıs 2018 tarihinde ise saat 04.23’de, Muğla’nın Bodrum ilçesi Akyarlar Görecek Adası önlerinde lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin yardım talebinde bulunduğu ihbarı alındı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından bahse konu lastik bot içerisindeki Suriye uyruklu 14 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Mersin ili Silifke ilçesi açıklarında gerçekleşen olayda ise 100 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin yapılması için gerekli makamlara sevk edildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim