• BIST 11007.37
  • Altın 5751.766
  • Dolar 42.5374
  • Euro 49.5441
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 9 °C
  • Antalya 7 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 9 °C

Şahika nefesini cumhuriyet ve Gazze için tutacak

Şahika nefesini cumhuriyet ve Gazze için tutacak
Milli dalgıç Şahika Ercümen, 107 metrelik derinliğe dalarak kendi dünya rekorunu kırmaya çalışacak. Ercümen, bu rekoru Cumhuriyet’in 102. yılına ve Gazze’deki insanlara adayacağını söyledi.

Milli serbest dalışçı Şahika Ercümen, yeni bir dünya rekoru için yine Kaş açıklarında suya inecek. Ercümen, 17 Ekim Cuma günü Antalya’nın Kaş ilçesinde, değişken ağırlık paletsiz dalış kategorisinde kendisine ait olan dünya rekorunu geliştirmeye çalışacak. Başarılı sporcu, bu dalışta 107 metre derinliğe ulaşarak hem kendi derecesini hem de dünya rekorunu kırmayı hedefliyor. Milli sporcu, daha önce 105 metrelik dalışıyla rekor kırmış ve Türkiye’nin serbest dalışta en yüksek derecelerine ulaşmış isimlerden biri olmuştu.

GAZZE MESAJI

Sporculuğunun yanı sıra Birleşmiş Milletler Türkiye Sudaki Yaşam Savunucusu unvanını da taşıyan Ercümen, rekor denemesiyle sadece spor tarihine değil, insanlığa da bir mesaj vermek istediğini söyledi. Ercümen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet’imizin 102. yılına ithafen nefesimi ülkemin gücüyle birleştiriyorum. Gazze’de açlık ve zulümle nefesi kesilen kardeşlerimizin sessiz çığlığını duyuyoruz. Dilerim ki Gazze nefes alsın, karanlıklar aydınlığa çıksın."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim