• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Şahika Ercümen’in avukatından açıklama: Sürecin takipçisi olacağız...

Şahika Ercümen’in avukatından açıklama: Sürecin takipçisi olacağız...
Derya Göçen ve Şahika Ercümen’in sosyal medya kavgası sonrasında iki sporcunun birbirine karşı mahkemeden koruma kararı aldırmasının basına yansımasının ardından Şahika Ercümen’in avukatından açıklama geldi.

İki kadın sporcu Derya Göçen ve Şahika Ercümen’in sosyal medyada başlayan tartışması mahkemeye taşınmış, Göçen ve Ercümen, birbirlerine karşı mahkemeden koruma kararı aldırmıştı. Olayın basına yansımasının ardından Şahika Ercümen’in avukatı Ömer Özgür Ünlü, bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Koruma kararını 60 güne uzatıldığına dikkat çekilen açıklamada, yaklaşık 45 gün önce alınan bu kararın hala devam ettiğine vurgu yapıldı.

Şahika Ercümen’in avukatı Ömer Özgür Ünlü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli kamuoyunun dikkatine;

Müvekkilimiz Şahika Ercümen hakkında çeşitli yayın organlarında çıkan haberler hakkında her ne kadar sessizliğimizi korumak istesek de, aslı olmayan konularla ilgili bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.

Bayrağımızı göklerde dalgalandıran, 9 dünya rekoru kırmış milli sporcu Şahika Ercümen’in uğramış olduğu sözlü saldırılar, ithamlar ve hakaretler sonrasında, delilleri ile birlikte başvurumuzu yaptık ve ilgili koruma kararını aldık. Ardından takip eden süreçte müvekkile karşı taciz barındıran ifadelerin devam etmesi sebebiyle yine aynı mahkemeden koruma kararının uzatılmasını talep ettik ve mahkeme bu talebimizi de hukuka uygun bularak, koruma kararını 60 güne uzattı. Yaklaşık 45 gün önce müvekkilim lehine alınan bu karar hala devam etmektedir. Amacımız ise bu gibi şiddet içeren söz ve davranışlara karşı susmamak ve “dur” demektir. Bu konuda sessiz kalmayı tercih eden müvekkilim, başarıları ve toplum yararına yaptığı/yapmayı planladığı işler ile anılmak istemekle birlikte, şiddetin her türlüsüne “dur” denmesi temennisindedir.

Burada ilgili kişilerin sadece kamuoyunda gündem olabilmek niyetiyle hareket ettikleri açıktır. Kendilerinin hiçbir hakarete uğramamış olmalarına karşın, yalnızca kanundaki ‘kadınların her koşulda korunmasını hassasiyeti’nden yararlanarak müvekkilimiz aleyhine bir başvuru yapılmıştır. Bu başvurunun hiçbir delil olmadan yapıldığını belirtmemiz gerekir. Söz konusu bu başvuruyu ve iddiaları kabul etmemiz mümkün değildir. Sürecin takipçisi olacağımızı da belirtiriz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim