• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

Sadıkoğlu'nun sağlık durumu iyi

Sadıkoğlu'nun sağlık durumu iyi
Irak'ta direnişçiler tarafından kaçırılan Kahraman Sadıkoğlu'nun görüntüleri yayınlandı. Sadıkoğlu'nun Sağlık durumu iyi görünüyor.
KAHRAMAN SADIKOĞLU'NUN SAĞLIK DURUMU İYİNTV-Irak’ın güneyinde Ümmü Kasır’da kaçırılan ünlü işadamı armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun ilk görüntüleri yayınlandı. Sadıkoğlu görüntülerde, ticaret amacıyla Irak’ta bulunduğunu söylüyor ve militanların haklarında yapacakları incelemenin ardından serbest bırakılacaklarını kaydediyor. Iraklı direnişçiler tarafından çekilen görüntülerde, Kahraman Sadıkoğlu’nun direnişçileri tarafından sorgulandığı görülüyor. Sadıkoğlu, soruları yanıtlarken, Irak’ın Basra kentine İran’dan geçtiğini anlattı. Sadıkoğlu sadece ticaret amacıyla Irak’ta bulunduğunu söyledi. “Yanlış birşey yapmadık, Irak halkına yardım etti” diyen Sadıkoğlu, militanların haklarında yapacağı incelemenin ardından serbest bırakılacaklarını da kaydetti. Sadıkoğlu Ailesi, dışişleri bakanlığı’na başvurarak, Sadıkoğlu’dan 10 gündür haber alınamadığını bildirerek yardım istemişti. Sadıkoğlu’nun Ümmü Kasır’daki batık gemileri çıkaran şirketi Lifter’de gemi kaptanı olarak çalışan Ahmet Yurttaş, şoför Yassir Fadilettin ve bir koruma görevlisinin de işadamıyla birlikte kaçırıldığı belirtilmişti. Irak polisi de bölgedeki arama ve operasyon faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bölgeye sevk edilen takviye polis kuvvetleri, Ümmü Kasır’a giden tüm yollarda kontrol noktaları oluşturdu. ABD VE İNGİLİZ ASKERLERİ ARAŞTIRIYOR Bölgeyi ablukaya alan polis, İngiliz askeri yetkililerinin doğrultusunda bölgedeki polis sayısının artığını bildirdi. Konu hakkında Iraklı yetkililerin hiçbir bilgisinin olmadığını söyleyen Iraklı üst düzey polis yetkilisi, bu konuyla ilgili soruşturmayı Ümmü Kasır’da bulunan ABD askerleriyle İngiliz birliklerinin birlikte yürüttüğünü, şu ana kadar da Iraklı yetkililere de herhangi bir bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. Kahraman Sadıkoğlu, Atatürk’ün yatı olarak bilinen Savarona’yı satın alarak restore etmiş ve işletmeye koymuştu. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği konuyla ilgili olarak Irak ve ABD makamları nezdinde temasa geçti. DIŞİŞLERİ DEVREDEAnkara - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'ta kaybolduğu bildirilen Türk işadamı Kahraman Sadıkoğlu'nun bulunması için tüm imkanların harekete geçirildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na yaptığı ziyaret sırasında soruları yanıtlayan Gül, Sadıkoğlu'na ilişkin gelişmeleri önce kendisine eski bakanlardan Güneş Taner'in telefonla bildirdiğini ifade ederek, "Bunun üzerine talimat verdim ve ailesiyle temasa geçildi. Dolayısıyla ailesiyle biz temasa geçtik" dedi.

İşadamının bir haftadır kayıp olduğunun öğrenildiğini belirten Gül, "Tüm imkanlarımızı harekete geçirerek, takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ümit ederiz ki hayattadır" diye konuştu.

Gül, "kaçırılma olayının kimler tarafından yapıldığına ilişkin" bir soru üzerine, bu konunun henüz bilinmediğini kaydetti.
Kaynak:NTV-Anadolu Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim