• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sadıkoğlu'na verdiği komisyon başını yedi

Sadıkoğlu'na verdiği komisyon başını yedi
TMSF Eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Toprak Grubu’na ait yatın satışında kurumu zarara uğrattığı gerekçesi ile yargılandığı davada 6 ay hapis cezası aldı.

TMSF’nin eski başkan yardımcısı Fethi Çalık'a ‘Komisyon’ cezası

TMSF Eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Toprak Grubu’na ait Princess-T isimli yatın satışı ile ilgili Levent Yatçılık sahibi Celal Levent Sadıkoğlu'na verdiği fahiş komisyon nedeniyle, kurumu zarara uğrattığı gerekçesi ile yargılandığı davada 6 ay hapis cezası aldı.

Bu karar ile birlikte, halen TMSF’de müşavir konumunda bulunan Çalık’ın kurum ile olan ilişiğinin kesilmesi bekleniyor. TMSF, uğradığı zarar için eski yöneticisine alacak davası açtı. Hapis cezası kararı TMSF tarihinde bir ilk olma özelliğine sahip.

Fethi Çalık ve TMSF’de Grup Başkanı olarak çalışan Taner Yalçın hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlaması ile iki yıl kadar önce dava açıldı. İstanbul 36 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar bugün çıktı. Çalık’a 6 ay hapis cezası verilirken, Yalçın beraat etti.

Çalık ve Yalçın’ın yargılandıkları dava, Toprak Grubu’na ait Princess T isimli yatın satışında haksız komisyon ödemesi ile başladı. Princess T isimli yatın 3 milyon 105 bin dolarlık satış bedeli için Levent Yatçılık’a 217 bin 350 dolarlık komisyon ödemesi yapıldı. Toprak Grubu komisyon ödemesinin haksız yere yapıldığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu; dönemin Şişli Savcısı İsa Dalgıç ikili hakkında dava açtı.

TMSF, ALACAK DAVASI AÇTI

Davanın devam ettiği süreçte, Toprak Grubu TMSF ile el sıkışınca, açtığı davalardan da çekildi.  Dava dosyasına sunulan bilirkişi raporuna göre komisyon ödemesinin haksız yere yapıldığı vurgulandı. Bilirkişi raporu sonrası TMSF davaya müdahil oldu. Çalık ve Yalçın hakkında ceza davasının devam ettiği süreçte, TMSF zarara uğratıldığı gerekçesi ile, ikili hakkında alacak davası açtı. Söz konusu dava sürüyor.

Bir dönem TMSF’nin iki numarası olarak anılan Fethi Çalık’ın hapis cezası ile cezalandırılması, TMSF tarihinde ceza alan ilk yönetici olarak kayıtlara geçti. Fethi Çalık’ın yargılandığı bir diğer dava ise İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Şüphelileri arasında Çalık’ın bulunduğu başka bir soruşturmada ise sona gelindiği öğrenildi.

LEVENT YATÇILIĞA HACİZ GELMİŞTİ

Celal Levent Sadıkoğlu’nun sahibi olduğu Levent Yatçılık’a 793 bin TL’lik borcunu ödemediği gerekçesiyle 2011'in Ekim ayında haciz başlatılmıştı. TMSF’nin yaptığı incelemeler neticesinde, Levent Yatçılık Turizm ve Ticaret AŞ hakkında tahsil edilmesine karar verilen Fon alacağının tahsili için takip işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiş ancak Levent Yatçılık’ın mevcut adreslerde bulunamaması ve takip konusu borca ilişkin gönderilen tebligatların yapılamamış olması hususları dikkate alınarak; Fon alacağını güvence altına almak üzere ihtiyati haciz onayı alınarak borçlu şirketin kanuni temsilcileri (Zeynep Sadıkoğlu, Celal Levent Sadıkoğlu ve Kemal Levent Sadıkoğlu) hakkında da takip işlemlerine başlatılmıştı. 

CELAL SADIKOĞLU'NA ULAŞILAMIYOR

Ahmet Ertürk’ün başkanlığı döneminde TMSF ile yakın ilişkileri nedeniyle birçok kez gündeme gelen Celal Sadıkoğlu’nun ihtarlara rağmen borcunu ödemediği ve yurtdışında olduğu için kendisine ulaşılamadığı belirtiliyor. 793 bin TL’lik bu borcun geçmişi ise TMSF’nin Toprak Grubu’na ait yatları satışa çıkarttığı dönemde ihalelere danışmanlık yapan Celal Levent Sadıkoğlu’na haksız yere ödendiği iddia edilen komisyona dayanıyor. Toprak Grubu, bu konuyla ilgili TMSF Başkanı ve bazı yöneticilere yönelik ağır eleştirilerde bulunmuş ve hukuki yollara başvuracağını açıklamıştı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ali Kaya
31 Ekim 2012 Çarşamba 19:25
Az Ceza Verilmiş.
20 yıldır bu sektörün içindeyim böyle büyük komisyon görmedim..Adamın acentalık Yetki Belgesi dahi YOK devlet ona ihalesiz Acentalık işi veriyor ve Milyonlarca EURO komisyon ödüyor..
Milletin Parasını peşkeş çekenler yakalanmalı ve kanunlar önünde hesap vermelidir.İlahi adaletten kaçılmaz..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim