• BIST 9612.84
  • Altın 3753.841
  • Dolar 38.0133
  • Euro 41.0273
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 11 °C

Rusya, Ukrayna’da liman altyapısını vurdu

Rusya, Ukrayna’da liman altyapısını vurdu
Rusya, insansız hava aracı ile Ukrayna’nın güneyindeki Izmail şehrinde liman altyapısını hedef aldı. Moldova topraklarına 2 Rus İHA’sının düştüğünü, Romanya ise hava sahasının ihlal edilmiş olabileceğini bildirdi.
Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdürürken, çevre ülkeler de bu saldırılardan etkileniyor. Ukraynalı yetkililer, bugün Rusya’nın insansız hava aracı (İHA) ile Ukrayna’nın güneyindeki Odessa bölgesinde yer alan Izmail şehrinde liman altyapısına saldırı düzenlediğini ve 1 kişinin yaralandığını bildirdi. Ukrayna yönetimi, Moskova’nın gece boyunca 140 İHA ile saldırdığını, İHA’lardan 85’inin düşürüldüğünü, 52’sinin ise hedeflerine ulaşamadığını açıkladı.
 
Moldova ve Romanya’dan tepki
 
Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, 2 Rus insansız hava aracının Moldova’nın hava sahasını ihlal ettiğini ve topraklarında patlayarak “Moldovalıların hayatını riske attığını” söyledi. Sandu, “Rusya sınırlara saygı göstermiyor, sivillere saldırıyor, terör yayıyor. Bizi, barışçıl ulusları yalnız bırakın” ifadelerini kullandı.
 
Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi ise, bakanlığın olaylar üzerine Rus Büyükelçisini çağıracağını söyledi.
 
Romanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, 2 İHA’nın Romanya hava sahasını ihlal etmiş olabileceği bildirildi.
 
DENİZ HABER AJANSI 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim