• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 6 °C
  • Muğla 5 °C
  • Çanakkale 6 °C

Rusya ile Türk Akımı Projesi görüşmeleri yeniden başladı

Rusya ile Türk Akımı Projesi görüşmeleri yeniden başladı
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Türkiye ile görüşmelerin yeniden başladığını belirtti.

Rus haber kanalı Rossiya 24’e değerlendirmelerde bulunan Novak, Türkiye’nin doğrudan bir hat ile Rusya’dan 15,7 milyar metreküp doğalgaz ithal etmek istediğini kaydetti. 

Novak, "Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde iki hattın inşa edilmesi için Türkiye ile görüşmeler yeniden başladı. İkinci hatla Avrupa’nın güneydoğu bölgesine doğalgaz taşıması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Gazprom'un, Türkiye’ye sattığı doğalgazda daha önce anlaşmaya varılan yüzde 10,25’lik indirimi sözleşmeye yansıtmaması nedeniyle Türk Akımı Projesi'nde ilerleme kaydedilememiş, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından da iki ülke yetkilileri projedeki görüşmelerin durdurulduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim