• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Rusya İflas Bürosu, Palmali Holding'e ait platform-barcı satışa çıkardı

Rusya İflas Bürosu, Palmali Holding'e ait platform-barcı satışa çıkardı
Palmali Holding'in Rusya merkezli iştiraki Palmali Rostov LLC'nin Kasım- 2018 yılında Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi tarafından iflasının onaylanmasıyla birlikte, mallarının satışı ve el koyma işlemleri devam ediyor.

Rusya Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi'nin Palmali Holding'in Rusya merkezli iştiraki Palmali Rostov'a bağlı şirketlerin gemi ve gayrimenkul varlıklarına el koymaya ve satmaya devam ediyor.

Deniz Haber Ajansı'nın yerel kaynaklarından edindiği bilgiye göre; geçen hafta Rostov Bölgesi İflas Mahkemesi tarafından Palmali Holding iştiraklerinden Hazar Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan YURY KUVYKIN isimli 14 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip, taşıma ve yükleme plarform barcının, Palmali Rostov Şirketinin borçları nedeniyle satışının yapılacağı belirtildi.

2011 yılında inşa edilen ve 140 metre boyunda, 62 metre genişliğinde ve 14 bin ton taşıma kapasitesine sahip YURY KUVYKIN isimli taşıma ve yükleme paltform barcının, başta SberBank olmak üzere, yakıt ikmal şirketlerine olan borçlarına karşılık satışına karar verildiği kaydedildi.

palmali_111.jpg

DAHA ÖNCE 52 GEMİYE EL KONULMUŞ, 43 GEMİ SATIŞA ÇIKARILMIŞTI 

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın üslendiği Palmali Denizcilik'in Rusya iştiraki Palmali LLC'nin mahkeme kararıyla iflasının onanmasıyla birlikte, Rusya İflas Mahkemesi, Eylül-2019'da PALMALI LLC'nin varlıklarını satışa çıkarmıştı.

Rusya Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi'nin Kasım 2018'de Palmali LLC'nin iflasını onaylamasıyla birlikte, şirket yönetimine atanan kayyım, Palmali LLC'nin borçları ve varlıklarını belirledi.

Rusya'da yaklaşık 40'a yakın şirket, banka ve kredi kuruluşlarına 300 milyon dolara yakın borcu olan Palmali LLC (Rostov)'nin mülkiyetinde bulunan 46'sı petrol tankeri toplam 52 parça gemiye, el konulmuş, Rostov İflas Mahkemesi tarafından 43 gemi satışa çıkarılmıştı. 

palmali_gemileri_buyuk-003.jpg

GEÇEN AY ALMAN HCBANK, 6 GEMİYE EL KOYDU!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 15 Mart 2020 tarihinde gözaltına alınan ve 17 Mart 2020 tarihinde tutuklanarak, Silivri Kapalı Cezaevine gönderilen Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Palmali Holding'in, son iki senedir piyasaya ve bankalara olan borçlarından dolayı bir borç sarmalın içine düştüğü biliniyor.

Dünya denizcilik sektörüne verdiği kredilerle bilinen ve eski adı HSH NORDBANK olan Almanya merkezli Hamburg Commercial Bank (HC BANK), Palmali Dry Holding ve Palmali Holding'e 6 kuruyük gemisinin satın alımıyla ilgili kullandırılan kredi borcunun, kalan 27 milyon dolarlık bölümünün 2018 yılından beri ödenmemesinden dolayı; 2007 yapımı M/V NAKHCHIVAN, 2006 yapımı M/V MIRZAAGA KHALILOV, 2007 yapımı M/V ISMAYIL SHIKHLY, 2007 yapımı M/V SHIRVAN, 2007 yapımı M/V RIAD AHMEDOV ve 2007 yapımı AKHMED MAHMUDOV isimli 6 adet genel kargo gemilerine el koyma kararı aldığı ve Palmali Denizcilik Şirketi'nden gemilerinin yönetiminin bankaya teslim etmesi istendiği kaydedilmişti.

Palmali Holding ve iştiraklerinin, Rusya dahil piyasalara toplam borcunun 600 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

İLGİLİ HABER OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

palmali_hcbank_son123.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim