• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Roketsan’ın ürettiği yerli torpido Akya başarıyla fırlatıldı

Roketsan’ın ürettiği yerli torpido Akya başarıyla fırlatıldı
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG GÜR (S-334) Denizaltısı, Marmara Denizi’nde Roketsan ana yükleniciliğinde geliştirilen milli torpido AKYA’yı başarıyla fırlattı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “TCG GÜR denizaltımız, Marmara Denizi’nde AKYA Talim Torpidosu atışını başarıyla icra etti.” ifadelerine yer verildi. Böylelikle AKYA Ağır Torpido’nun, GÜR Sınıfı Denizaltılara entegre edildiği, resmen doğrulanmış oldu.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik Roketsan ana yükleniciliğinde başlatılan AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesi, başarıyla devam ediyor.

İlk test atışının Temmuz 2013’de gerçekleştirildi proje ile Roketsan; 533 milimetre çapındaki son derece modern bir ağır sınıf torpido mühimmatını, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hizmetine sunmayı amaçlıyor.

AKYA’nın geliştirme faaliyetleri, başarılı çıktılar alınarak devam ediyor. Proje kapsamında, 2021 yılı içerisinde düşük oranlı seri üretim faaliyetlerine başlanılacağı ve üretilen bu torpidolar ile de bir dizi atış testinin icra edileceği tahmin ediliyor.

AKYA; bu atış testlerinin de başarıyla tamamlanmasının ardından, kullanımdaki mevcut ithal muadilleri ile rekabet yeteneğine sahip üst düzey bir Ağır Sınıf Torpido Mühimmatı olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanıma alınacak.

AKYA’nın kullanacağı denizaltı platformlarının ise ilki 2022 yılında envantere alınması planlanan TCG PİRİREİS (S-330) olan Reis Sınıfı Denizaltılar ile halihazırda envanterde dörder adet bulunan Preveze ve Gür Sınıfı Denizaltılar olduğu bilinmektedir

ROKETSAN ve METEKSAN’ın alt yüklenici olduğu AKYA Milli Ağır Torpidosu için Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri de çalışıyor.

torpido.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
27 Ocak 2021 Çarşamba 22:37
22:37
Allah utandırmasın.Allah ordumuzu her daim muzaffer eylesin. Öte yandan sizlerin milleti gaza getirmesi de yakışmıyor. Nereden biliyorsunuz " son derece modern" olduğunu ? Tarihçesi yüz seneyi aşkın. Biz çok geç kaldık ama baka baka da yaptık
sonunda. Bahriyemiz memnun ise söylenecek söz kalmaz,Allah utndırmasın denir. Dünyanın en lafını pek seversiniz ama bu dünyanın en torpidosu filan değil. Bir tek örnekçik size : skhval torpedo diyip giriverin bir internete. Olsun eskiden bu da yoktu, daha da iyisini yapacağız inşallah.
77.12.66.204
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim