• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Robert Yüksel Yıldırım: Küresel düşünen Türk yatırımcısı ABD'de olmak zorunda

Robert Yüksel Yıldırım: Küresel düşünen Türk yatırımcısı ABD'de olmak zorunda
TAİK ve ATC 36. Ortak Yıllık Konferansı'nın 2. gün oturumunda konuşan YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım "Küresel düşünen Türk yatırımcısı ABD'de olmak zorundadır" diye konuştu.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) 36. Ortak Yıllık Konferansı'nın ikinci gün oturumunda konuşan YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım "Küresel düşünen Türk yatırımcısı ABD'de olmak zorundadır" diye konuştu.

Türk-Amerikan İş Konseyi Enerji ve Alt Yapılar Komitesi Başkanı Nizamettin Derbil'in Oturum Başkanlığını üslendiği "Enerji ve Alt Yapılar" başlıklı oturuma; YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, Doğuş Holding İnşaat CEO'su Burak Talu, Uluslararası Yatırım Danışmanı Norman Anderson ve Ziad Haider konuşmacı olarak katıldı.

Enerji ve Alt Yapılar başlıklı oturumda Yıldırım Holding'in kısa bir tanıtımını yapan YILPORT Holidng Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, işin başında olduklarını ve grup olarak daha çok mesafe katetmeleri gerektiğini belirtti.

Dünyada 3 kıta ve 8 ülkede işlettiği 21 terminal ile dünya liman operatörleri liginde 15 sırada olduklarını söyleyen YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım, Yıldırım Grup olarak ta 21 ülkede başta madencilik, denizcilik ve enerji sektörü olmak üzere, gübre, kimyasal, endüstriyel inşaat, ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Küresel düşünen Türk yatırımcılarının ABD'de varolmak zorunda olduğunu kaydeden Robert Yüksel Yıldırım, grup olarak ABD'de yatırım yapmak ve şirket satın almak amacıyla görüşmeleri tamamladıklarını sözlerine ekledi.

abd_resim_buyuk.jpg

ANA SALONDA GERİLEN TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ TARTIŞILDI

"Yarına Doğru Birlikte" Ana Teması ile başlayan TAİK-ATC Yıllık Konferansının ikinci günün de Türkiye - ABD ilişkileri ve Ortadoğu konuları, ana salonda masaya yatırılırken, diğer salonlarda ise ABD'ye yatırım konulara tartışıldı.

Basına kapalı oturumda konuşan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, özellikle büyükelçilik önünde yaşanan olaylardan sonra Türkiye'ye yapılan eleştirilere cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Thomas Shannon ile birlikte katıldığı oturumda konuşan Büyükelçi Serdar Kılıç, Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığı yönünde suçlamalara sert çıkarak, "İfade özgürlüğü ve terörizmle, teröristlerle dayanışma içinde olmayı ifade etmek arasında büyük bir fark var. Bu ikisi arasında ciddi bir fark var. Özellikle Beyaz Saray önünde gösteriler sırasında grupları birbirinden uzak tutarak olayları kontrol eden ABD Dışişleri Bakanlığı Gizli Servisine minnettarım ama ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanan PKK'nın sözde liderinin fotoğraflarını ve arkadaşlarını Washington sokaklarında görmek hayal kırıklığıydı. Bu, terörizmle dayanışma içerisinde olmaktır. Biz bunu ifade özgürlüğü olarak görmüyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ BİR SEÇENEK DEĞİL GEREKLİLİKTİR"

Büyükelçi Kılıç, bölgede Türkiye'nin güvenliğine tehdit teşkil eden çok sayıda unsur bulunduğuna vurgu yaparak, Türkiye-ABD ilişkisinin bir seçenek olmadığını, gereklilik teşkil ettiğini belirtti.

ABD medyası ve düşünce kuruluşlarının iki ülke arasındaki ilişkilerini sorguladığını söyleyen Kılıç, şunları kaydetti: "Hatta bazıları, Suriye'deki Marksist, Leninist bağlantılı yabancı terör örgütünün ABD için Türkiye'den daha güvenilir bir partner olabileceğini söylüyor. Hatta bunlardan bazıları, DEAŞ'a karşı koalisyonun yaptığı hava saldırılarının yüzde 25'inde kullanılan İncirlik Hava Üssü'ne alternatif bulunması gerektiğini söyledi. ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmış PKK'nın uzantısının, 65 yıllık ortağı Türkiye ile kıyaslanması karşısında çok şaşırmış durumdayım" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Thomas Shannon da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen salı günü ziyareti sırasında Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde yaşanan olaylara değinerek, "BüyükeIçi Kılıç'a yaptığı işten dolayı, kavgayı durdurduğu, tansiyonu düşürdüğü için teşekkür ederim." dedi.

Türkiye'nin milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Shannon, "Hiçbir ülke Türkiye kadar Suriyeli mültecilere yardım etmedi. Türkiye, 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptı ve bu mültecilere insani yardımlarda bulundu. Ayrıca Türkiye, Suriye sınırları içerisindeki kamplarda yaşayan Suriyelilere de yardımda bulundu." ifadelerini kullandı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim