• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Rize yasta:7 kişi öldü, 4kişi kayıp

Rize yasta:7 kişi öldü, 4kişi kayıp
Rize ve çevresinde dün de devam eden sağanak yağış, sel ve heyelana yol açtı. Şimdiye kadar 7 can alan afete karşı başkentten özel tim gönderildi.
Sonbahar yağmurları Karadeniz’de tüm hızıyla kendini gösterirken en acı faturayı Rize ödedi. Önceki gün öğleden sonra başlayan sağanak yağmurda Gündoğdu Beldesi’ne bağlı Veliköy’de, bir evin toprak altında kalması sonucu Bayram Agun (55), Hurinaz Agun (50) Taner Agun (20), Ahmet Can Agun (5) hayatını kaybetti.KALBİ DAYANMADI

Rize’nin merkeze bağlı köylerinde de durum değişmedi. Ambarlı Köyü’nde, sel sularına kapılan 80 yaşındaki Muhammet İsmailoğlu ölürken, ağabeyinin sele kapıldığını gören 70 yaşındaki

Ahmet İsmailoğlu da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Engindere Mahallesi’nde de göçük altında kalan 18 yaşındaki Funda Taylan’ın cesedi çıkarıldı. Kurtuluş Köyü’nde de heyelan bir aracı yuttu. Toprak altında kalan aracın içindeki bir kişi hayatını kaybederken, arama kurtarma ekipleri, cesede henüz ulaşamadı. Yiğitler Köyü’nde 2 çocuğun, Engindere Mahallesi’nde ise bir kişinin sel sularına kapıldığı bildirildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Rize Valisi Enver Salihoğlu, yaşanan sel ve heyelan sonucu Kriz Masası oluşturulduğunu, aldıkları ihbarlar üzerine Sivil Savunma, Köy Hizmetleri, DSİ, Belediye ile Trabzon ve Erzurum’dan gelen ekiplerle arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gök gürültülü sağanak yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’de devam edeceği, başta Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin olmak üzere Gümüşhane, Bayburt’ta sel ve heyelana karşı dikkatli olunması istendi.
TÜRÜT'ÜN KÖYÜNÜ SEL BASTITÜRKÜCÜ İsmail Türüt'ün de köyü olan merkeze bağlı Anbarlık köyünde meydana gelen selde de 70 yaşındaki Muhammet İsmailoğlu sel sularına kapılarak kayboldu. Ağabeyinin gözlerinin önünde selde kaybolması üzerine kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Ahmet İsmailoğlu da yaşamını yitirdi. Merkeze bağlı Karayemiş köyünde sel sularına kapılan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

SELDE kaybolanları aramak üzere ve sel bölgesinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak amacıyla dün sabah Ankara'dan Genelkurmay Başkanlığı'na ait helikopterle bir arama-kurtarma timi gönderildi. Rize Valisi Enver Salihoğlu da arama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Vali Enver Salihoğlu'nu arayarak felaketle ilgili bilgi aldı.
Felaketten notlarMustafa BAYRAK / RİZESel ve heyelan, dere yataklarındaki yerleşim birimlerinde 10 ev yıktı, çok sayıda bina oturulamaz hale geldi. Anbarlık köyünde Çaykur'a ait çay fabrikasında da büyük hasar oluştu. Meteoroloji yetkilileri, metrekareye 24 saatte 91.9 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. 3 köy yolu kapandı, 20 köyün elektrik, 6 köyün telefonu kesildi. Giresun'da da yağış nedeniyle Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Zihinsel Özürlüler Okulu ile Eğitim ve Uygulama Okulu'nun bahçelerini su bastı; eğitime ara verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim