• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

PRÜ 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı

PRÜ 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı
PRÜ'nün 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler diplomalarını alarak kep fırlatılar. PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Denizciliğin tüm disiplinler ile bir bütün gören anlayış üniversitemizin misyonudur” dedi.

Piri Reis Üniversitesi 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle diplomalarını alan öğrenciler, kep attılar.

Törende bölüm birincilerine hediyeler takdim edildi ve mezun olan her öğrenciye Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edildi.

PRÜ’nün Katar ile yaptığı askeri anlaşmalara değinen ve üniversitenin kısa zamanda çok yol gittiğine vurgu yapan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Denizciliğin tüm disiplinler ile bir bütün gören anlayış üniversitemizin misyonudur. Denizciliğin alanları olan mühendislik, işletme, hukuk, mesleki programlar ne düşünürseniz hepsi bu üniversitede” dedi.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Dünya ticaretinin yüzde 83’ü deniz yoluyla yapılmaktadır. Buna bağlı olarak denizcilik sektörü gelişmekte, çağımızda yaşanan teknolojik gelişmeler sektörümüz tarafından takip edilmek durumdadır. Okulunuza adını veren Piri Reis’in yolundan sizin de aynı şekilde yürüyeceğinize sizin de denizcilik sektörünü çok daha yukarı taşıyacağınıza canı gönülden inanıyorum” dedi.

pru_1.jpg

Öğrencilerin mutlaka İngilizce öğrenmesi gerektiğine de değinen Kıran, “Bugünden itibaren her şeyden önce iyi bir insan olun. Ülkenize inanın ve bu ülkenin geleceğinin siz gençlerde olduğunu unutmayın. Ülkenize inanmazsanız, bu ülkenin geleceği olmaz. Yıllar su gibi akıp geçiyor. Ben 21 yaşında mesleğe başladığımda, önümde ne kadar uzun yıllar var nasıl geçer bu kadar sene derken, 30 yılı geride bıraktık 50 yaşına geldik. Yıllar su gibi akıp geçiyor geride bıraktığınız sadece eserleriniz kalıyor. Bugüne kadar hep aileleriniz size verdi bugünden sonra sizin ailenize verme dönemiz başlıyor. Lütfen onları unutmayın, onları her daim yanınızda tutun. Onların sevgisi onların varlığı sizin başarı için en büyük destekçiniz olacaktır, buna samimiyetle inanının” diye konuştu.

pru_7.jpg

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, üniversitenin kuruluş sürecinden bahsederken çok zorluklar yaşadıklarını ama işin sonunda bu kurumdan mezun olan gençleri görünce bu zorlukların unutulduğunu söyledi.

Kalkavan, “Evlatlarımızla beraber ben de mezun oluyorum. Başkan olarak bu son mezuniyetim” dedi. Kalkavan, Katar ile yapılan Deniz Kuvvetleri nezdindeki anlaşmaya da değinirken 11 yıllık bir üniversite için bunun azımsanmayacak bir başarı olduğunu dile getirdi.

pru_4.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Ahmet Arslan ise, “Kendinize hedef koyun ve hedefleriniz upgrade edin” dedi. Arslan Türkiye’nin ayağa kalkması için umudun gençler olduğunu söyledi. Arslan, “Bir meslektaşınız ve bir ağabeyiniz olarak inanırsanız başarırsınız. Lütfen hedeflerinizi büyük tutun” dedi. Arslan da konuşmasında “Ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma zorunluluğumuz var bayrak artık size teslim. Bu salonda yavrularımız var ağlama sesleri geliyor, sizin de bayrağı layığıyla onlara teslim etmeniz gerekiyor” dedi.

pru_6.jpg

Törene Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın yanı sıra İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Piri Reis Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Ahmet Arslan ve Kıyı Emniyeti Eski Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve çok sayıda davetli katıldı.

pru_8.jpgpru_2.jpgpru_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim