• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Prof. Dr. Oral Erdoğan, iki yıl daha BSAMI Başkanlığı’nı yürütecek

Prof. Dr. Oral Erdoğan, iki yıl daha BSAMI Başkanlığı’nı yürütecek
BSAMI 9. Genel Kurul toplantısı, BSAMI Başkanlığı’nı yürütmekte olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan başkanlığında yapılırken oybirliğiyle Erdoğan’ın iki yıl daha BSAMI Başkanlığı’nı yürütmesine karar verildi.

BSAMI (Black Sea Association of Maritime Institutions- Karadeniz Denizcilik Üniversiteleri  Organizasyonu) 9. Genel Kurul  toplantısı BSAMI Başkanlığı'nı yürütmekte olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan başkanlığında Piri Reis Üniversitesi’nde yapıldı.

Toplantıya BSAMI üyesi olan Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan denizcilik akademileri ve İTÜ Denizcilik Fakültesi rektör/dekan ve temsilcileri yanı sıra Çin Şanghay Denizcilik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Wei Ruan da misafir gözlemci olarak ikili işbirliği konularını görüşmek üzere katıldı.

Toplantıda BSAMI üyesi bölge ülkelerinin denizcilik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak projeler yapılması, diğer ülkelerin denizcilik kurumları ile yeni ilişkiler geliştirilerek etkinliğinin artırılması ve etki alanının genişletilmesi konularında kapsamlı görüşmeler yapıldı ve bunlara ilişkin kararlaralındı.

untitled-6-040.jpg

BSAMI’nin önümüzdeki dönemde Çin Deniz İpekyolu (MSR) OBOR (Bir kuşak bir yol) projesi kapsamında  Çin Şanghay Denizcilik Üniversitesi ile denizcilik eğitimi konusunda işbirliği yapması konusunda mutabakat sağlandı. Toplantıda ayrıca Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın iki yıl daha BSAMI Başkanlığı’nı yürütmesine oybirliği ile karar verildi.

Toplantı sonrası “Karadeniz’in Denizcilik Açısından Önemi” konulu uluslararası bir konferans gerçekleştirildi. Piri Reis Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan konferansın açılış konuşmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Daimi Sekreterliği temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran tarafından yapıldı.

untitled-7-042.jpg

Konferansta “Karadeniz’in Denizcilik Açısından Önemi”, bölge ülkelerinin denizcilik eğitimi alanındaki işbirliği konuları yanı sıra Çin Deniz İpekyolu (MSR) OBOR (Bir kuşak bir yol) projesinin Karadeniz denizciliğine olası etkileri ve Karadeniz’de gelişen denizcilik faaliyetleri sonucu deniz sahalarının ekonomik olarak kullanımının koordine edilmesi (MSP – Maritime Spatial Planning) gibi konular ele alındı.

Konferans açılış konuşmasında Karadeniz’in denizcilik açısından önemi, bölge ülkelerine sağladığı ekonomik katkılar ve geleceğe yönelik projelerin önemi konusunda bilgiler veren Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, sağlamış oldukları katkı ve desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Daimi Sekreterliği Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve diğer konuşmacılara teşekkür etti.

untitled-8-050.jpg

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta BSAMI’nin sadece Karadeniz denizciliğine yönelik olarak değil, dünya denizciliği açısından da çok önemli bir misyona sahip olduğu, gelecekte dünya denizciliği için önemli aktörlerden biri haline gelerek denizciliğin tüm alanlarında çok etkin bir rol oynayacağı bir kez daha vurgulanmış oldu.

Katılımcı ülkeler, Piri Reis Üniversitesi’nin bu konulardaki lider konumunun çok önemli olduğunu, BSAMI içindeki genel işbirliği yanısıra ikili olarak denizcilik eğitimi, uygulamalı deniz eğitimleri, öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri ile yeni proje işbirlikleri konularında da işbirliği yapma isteklerini belirttiler. 

untitled-9-041.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim