• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Prof. Dr. Hasan Mandal: Sektörün önceliklerini çağrı haline getireceğiz

Prof. Dr. Hasan Mandal: Sektörün önceliklerini çağrı haline getireceğiz
İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında yapıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır başkanlığında gerçekleşti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversitelerden rektör ve dekanların katılımıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu'nda saat 12.00'da istişare toplantısı düzenlendi. İstişare toplantısının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Meclis Toplantısı’nda söz alan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK ile denizcilik ve teknoloji alanında iş birliği sağlanması hakkında konuştu. İki türlü yapıya gelinebildiğini aktaran Mandal; ‘Ar-Ge yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar bize projelerini verebilirler. Bu kapsamda her proje bizde eşit mesafede. Bir de bizim öncelik tanıdığımız projeler var’ dedi.

‘Sektörün önceliklerini çağrı haline getireceğiz’

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır'ın TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olduğunu vurgulayan Mandal, bunun sektör için bir şans olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hasan Mandal; ‘Salih Zeki Çakır hem meslek örgütü olarak size temsil ediyor hem de TÜBİTAK’ın bilim kurulu üyelerinden biri olarak, TÜBİTAK neleri önceliklendirsin noktasında karar verici durumunda. Sektörün öncelikleri TÜBİTAK’a filtrelendirilip gelirse, onları çağrı haline getireceğiz.’ şeklinde konuştu.

‘Sanayi Doktora Programı'nı destekliyoruz’

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan ve nitelikli bilgiye ihtiyacı olduğunu belirten Mandal, Türkiye’de ilk kez sanayi doktora programını TÜBİTAK’ın desteklediğini söyledi.

Prof. Dr. Hasan Mandal, doktoranın yalnızca akademik bir kavram olmadığını sanayi alanındaki doktoranın; talebe, eksikliğe göre nitelikli insan yetiştirmek ve nitelikli iş gücü sağlamak olduğunu belirtti. 

Projenin detaylarını aktaran Prof. Dr. Hasan Mandal; 'Bununla ilgili olarak hedefimiz, bir üniversite ya da bir firmanın, en az 3 alanda insan kaynağı odağıyla gelmesi. Vereceğimiz burs miktarını bilim kurulumuzda kararlaştıracağız. 4 yıldaki eğitimin yüzde 75'i TÜBİTAK bursu ile karşılanacak. Yüzde 25'i ise firma tarafından karşılanacak. Öğrenci doktorasını bitirdiğinde ise istihdam sonrasındaki 3 yıl içerisinde maaşının yüzde 40’ı TÜBİTAK tarafından ödenecek. Bunun insan kaynağını geliştirme sürecine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.' dedi.

Prof. Dr. Hasan Mandal konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; ‘Denizcilik sektörüyle birlikte olmak bizim için çok değerli. Parça parça dinlediğimiz zaman herkesin kendi önceliği var ama bunu sektör çatısı altında gerçekleştiriyor olmak bize bütüncül bir bakış açısı veriyor. Buradan gelecek görüşlerin çok etkili olacağını düşünüyorum.’

Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim