• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Prof.Dr. Bayram Öztürk’e Japonya’dan madalya

Prof.Dr. Bayram Öztürk’e Japonya’dan madalya
Prof. Dr. Bayram Öztürk, Sofya'da yapılan 38. Antarktika Taraflar Toplantısı’nda (ATCM) "Japonya Antarktika Madalyası’na” layık görüldü.

Antarktika’da bilim üssü bulunan 29. ülke olma hedefiyle çalışmalarını hızlandıran Türkiye ekibinden Prof. Dr. Bayram Öztürk, Sofya'da yapılan 38. Antarktika Taraflar Toplantısı’nda (ATCM) "Japonya Antarktika Madalyası’na” layık görüldü. Madalya, Japon Heyeti Başkanı tarafından Türk Arktik ve Antarktik Araştırma Programı (TuARK) Bilimsel Danışma Kurulu Başkanı İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’e 1 Haziran’da toplantı sırasında takdim edildi.

Prof. Öztürk’ün “Beyaz Kıta”da yürüttüğü bilimsel araştırmaları Türkiye’ye madalya kazandırdı. Madalya, bu yıl Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 38.’si düzenlenen Antarktika Taraflar Toplantısı’nın açılış töreninde, Türkiye’yi temsil eden Prof. Dr. Bayram Öztürk’e Japon Heyeti Başkanı Prof. Shirasai tarafından takdim edildi. Yaklaşık 400 delegenin katıldığı toplantıya 50 farklı ülkeden Arktik ve Antarktika konusunda uzman çok sayıda deniz bilimci, hukukçu ve uzman katıldı. Antartika’nın geleceğine dair görüşlerin paylaşıldığı toplantının gündemi, küresel iklim değişikliğinin buzullar ve ekosistem üzerindeki etkileri oldu. Doğa dostu çözüm önerilerinin ve çevre politikalarında en iyi yaklaşımların ele alındığı toplantıda, bilimsel araştırmalara ve doğal rezervlerin korunmasına yönelik uluslararası işbirlikleri de öne çıktı. 

Antarktika’da Türk bilim üssü hedefiyle ikinci sefer 

Prof. Öztürk Türkiye’nin kıtadaki varlığını güçlendirmek amacıyla 25 Kasım 2014 tarihinde Antarktika’ya doğru yola çıkmış, dört aylık bir keşif yolculuğunun iki ayını Antarktika’daki Japon üssünde geçirmişti. Güney Okyanusu’ndaki kirlenme ve asitleşmeden Antarktika’nın kıyısal ekosistemi ve canlı kaynaklarına kadar geniş bir yelpazede araştırma yapan Öztürk, birçok üniversitenin ortak çalışmasıyla oluşturulan 15 kişilik TuARK ekibine başkanlık yaparak bir kez daha Antarktika’ya gidecek ve bilimsel araştırmalarda elde ettiği verileri, gelecekteki Türk üssü için rapor haline getirecek. TUARK, Türkiye’yi Antarktika’nın dünya üstünde hiç el değmemiş tek doğa parçası olarak, “doğa rezervi” statüsünde korunmasına dair söz hakkına sahip olan 28 ülkeden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim